Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

Jachete de Iarna
answear.ro

Știri

În practică! Patru elevi de la Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu au participat la renovarea a 20 de fântâni arteziene din Lugoj

Dacă odinioară, în urmă cu trei-patru decenii, la jumătatea lunii septembrie, odată cu reluarea cursurilor școlare, începea și așa-zisa ”practică agricolă” sau ”muncă patriotică” (voluntar/obligatorie), în cadrul căreia atât elevii de la gimnaziu, cât și cei de la liceu mergeau la cules de porumb sau de fructe (mere, prune, struguri etc.), iată că, în prezent, practica a revenit în pregătirea liceenilor, dar, de această dată, ea este cuprinsă în programul școlar.

Astfel, Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu” din Lugoj a încheiat contracte de pregătire practică cu firme din oraș, care îi iau pe elevi să participe la lucrările pe care acestea le execută în diverse locații.

După cum ne-a informat profesoara Bianca Popovici, încă de anul trecut, patru elevi, din clasa Construcții și lucrări publice, lucrează, împreună cu muncitorii unei firme lugojene, la renovarea fântânilor arteziene din Lugoj.

Este vorba despre lucrări de decapat, turnarea platformelor de beton, refacerea hidroizolației, zidirea părților ce lipsesc, lipirea plăcilor de gresie, granit sau travertin și înlocuirea robinetelor. Până acum a cei patru elevi au participat la renovarea a 20 de fântâni, iar în prezent lucrează la reabilitarea a încă zece.

De asemenea, elevii de la specializarea Mecanică agricolă, fac pregătire practică participând la actuala campanie agricolă de toamnă.

Publicitate. Scroll pentru a continua.

”Avem acum în practică elevi din clasele a X-a și a XI-a, dar va fi și o grupă de clasa a IX-a. Am făcut lucrări la Bodo, Surduc, Jupani, iar elevii au lucrat la ceea ce a fost nevoie, de la tocat coceni de porumb și eliberat terenul, până la arat și semănat grâu și alte cereale păioase. Avem zece elevi din clasa a X-a, care fac practică două zile pe săptămână și nouă din clasa a XI-a, cu trei zile de practică pe săptâmână, plus cea comasată de la sfârșit. Practica aceasta curentă durează până la sfârșitul anului și este foarte utilă pentru elevi deoarece mulți dintre ei au utilaje agricole acasă”, ne-a declarat Vasile Hațegan, maistru de instruire practică

sursa: redesteptarea.ro

Adaugă un coment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm