Banner Mobilier Magazin BIG Mag

CORUL “ION VIDU”, LA FESTIVALUL ,,D.G. KIRIAC”

Corul “Ion Vidu” al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, dirijat de Lucian Onița, va participa în perioada 21 – 23 iunie la prestigiosul Festival Internațional de Muzică Corală și Instrumentală ,,D.G. Kiriac”, ediția a XXVII-a. În cadrul acestui manifestări, una dintre cele mai importante din țară, organizate de Consiliul Județean Argeș și Centrul Cultural Județean Argeș, renumitul cor lugojean va reprezenta artistic municipiul Lugoj și Banatul, prin susținerea a două concerte. Primul va avea loc vineri începând cu ora 18.oo, în cadrul Galei de concerte de muzică universală, ce se va desfășura în Sala ,,Lumina” din Pitești, iar cel de al doilea concert, prezentat în cadrul secțiunii de muzică sacră, va avea loc duminică,  de la ora 11.oo, în cunoscuta Mănăstire Curtea de Argeș. Repertoriul coralei lugojene va fi unul de înaltă ținută, alcătuit din piese ale unor renumiți compozitori români, precum Anton Pann, George Musicescu sau Gheorghe Popescu-Brănești.

Manuel Cebzan, referend cultural:

La invitația Consiliului Cultural Județean Argeș, Corul “Ion Vidu” al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj va participa la Festivalul de Muzică Corală și Intrumentală “D. G. Kiriac” de la Pitești. Mai multe despre festival ar fi că el începe astăzi, însă Corul “Ion Vidu” va fi prezent doar de mâine. Iar în cadrul festivalului va susține un mini recital, dirijat de profesorul doctor Lucian Onița, conținând piee din repertoriul propriu, dar și compoziții care aparțin lui D. G. Chiriac

Soliștii coralei lugojene vor fi sopranele Ioana Mia Iuga și Maria Virginia Onița, alături de baritonul Samuel Constantin. Tot în cadrul acestui eveniment, delegația lugojeană va participa la adunarea generală anuală a Asociației Naționale Corale din România, care va avea loc sâmbătă la Centrul Cultural Județean Argeș.

leave a reply