Banner Mobilier Magazin BIG Mag

ZECI DE LUGOJENI AU DONAT ASTĂZI SÂNGE

Cluburile Rotary, Rotaract și Interact Lugoj împreuna cu Spitalul Municipal Lugoj și Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara,au organizat astăzi proiectul „Donează sânge, salvează vieți”, aflat la prima acțiune de acest fel la Lugoj. La Spitalul Municipal s-a amenajat un spațiu adecvat unde s-a desfășurat donarea, iar Centrul Regional de Transfuzie a asigurat tot suportul logistic necesar – paturi de donare, aparatură și personal. Acțiunea s-a dovedit bine vinetă, în condițiile în care, încă de la ora 9, pe holurile spitalului așteptau lugojeni dornici să doneze sânge. În total, peste 40 de persoane au participat la campanie.

Mariana Agache,  președinte Rotary Lugoj:

Este unul dintre proiectele Clubului Rotary “Donează sânge, salvează vieți.  Noi ne-am propus ca măcar o dată pe lună să-i aducem pe cei de la Timișoara, de la Centrul de donări să ne ajute ca să poată și lugojenii să doneze sânge, pentru că și ei sunt doritori, doar că este foarte complicat să ajungă la Timișoara și să doneze. Câte persoane au fost programate astăzi? În mod normal noi am vrut să programăm 40 de persoane, dar s-au înscris mult mai multe persoane, prin urmare foarte probabil vom stabili încă un termen cu cei de la Centrul de Donări cât de repede posibil. Așadar lugojenii au răspuns pozitiv acestei inițiative. Da, sigur că da. Chiar ne bucurăm și le mulțumim pe această cale tuturor.

 Cei mai mulți dintre donatori au apreciat inițiativa celor de la Rotary de a organiza și la Lugoj astfel de acțiuni, pentru a nu mai fi nevoiți să se deplaseze la Timișoara pentru a dona sânge.

De ce ați venit să donați sânge astăzi? M-am gândit că este benefic pentru a salva o viață și pentru organismul meu. Ați mai fost până acum. Nu, nu am mai fost. Este pentru prima dată când vin și sper să mai vin să donez. Cum vi se pare această acțiune inițiată la Lugoj? Este foarte bine venită acțiunea pentru că aici de multă vreme nu s-a mai donat sânge și ne bucurăm că putem veni direct la Lugoj.

 Consider că este un lucru benefic și pentru organismul nostru și în același timp putem salva vieți. Ați mai fost până acum? Da, și am fost nevoită să mă deplasez la Timișoara. Consider că este un lucru binevenit la noi în oraș.

 Donatorii au fost recompensați cu 7 bonuri valorice și cu eliberarea la cerere a analizelor medicale efectuate, precum și a unei adeverinţe pentru o zi liberă, adică ziua donării.  Dintre donatori, 20 au fost reprezentanți ai Detașamentului 3 de Poieri din Lugoj, iar peste 10 – angajați ai unei multinaționale din Lugoj. Au mai donat membrii clubului Rotary, dar și personal din Spital, în frunte cu directorul Erwin Floroni.

leave a reply