Banner Mobilier Magazin BIG Mag

TRADIȚIE ȘI PORT POPULAR LA GRĂDINIȚA PN 7

Cadrele didactice de la Grădinița cu Program Normal Nr. 7 din Lugoj au desfășurat astăzi o activitate inedită – un schimb de experiență, care a avut ca scop conștientizarea copiilor despre importanța portului traditional românesc. Astfel că educatoarele și-au arătat imaginația pictând farfurii din lut care mai de care mai aspectuoase și au țesut covorașe. Pe lângă acest lucru a existat și o expoziție de costume populare din Banat, Ardeal, dar și nemțești. Educatoarele s-au străduit ca totul să fie ca la carte și în spiritul tradiției, astfel că oaspeții au fost întâmpinați așa cum se cuvine, cu pâine și sare.

Liliana Nicoară, coordonator proiect:

Această activitate în cadrul schimbului de experiență desfășurat în grădinița noastră reprezintă educația copilului în spiritul valorilor naționale. Adică, ce se va întâmpla? O să desfășurăm o activitate împreună cu colegele mele, cadre didactice, pe două centre de interes, artă și o activitate practică. La activitatea artă o să pictăm farfuriile din lut, iar la cealaltă o să țesem covorașe. Despre costumele acestea populare ce îmi puteți spune? Reprezintă o mare valoare pentru noi și copiii noștri și majoritatea sunt ale mele, dar mai am și împrumutate. Ce zone reprezintă? Reprezintă mai multe zone. Pentru că suntem o grădiniță cu specific și german avem costume populare din Banat, dar și din Ardeal și nemțești.

În proiect au fost implicate cadrele didactice care aparțin de Grădinița cu Program Normal Nr. 7 care s-au străduit ca această activitate să fie una de succes.

leave a reply