Banner Mobilier Magazin BIG Mag

TĂIERILE DE POMI, BLOCATE DE AGENȚIA DE MEDIU

Lucrările de curățare a materialului vegetal îmbătrânit și bolnav din parcul Spitalului municipal din Lugoj, solicitate din octombrie anul trecut de către conducerea unității sanitare au fost blocate de Agenția de Mediu. Acțiunea va fi autorizată după stabilirea stării de sănătate a arborilor din lista de extragere și anunțarea programului exact de replantări.

Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal Lugoj:

A rămas să refacem planul de poziționare și de amplasare a fiecărui copac, ceea ce e o muncă titanică. Nu o să pot să fac eu cu oamenii mei chestia asta și urmează ca în luna aprilie să revină cei de la mediu și vom vedea ce va fi până atunci. Deocamdată am primit o hârtie. Ei vor să tăiem în loturi de câte 10 copaci. Asta este imposibil. În primul rând că nu poți să tai un copac în mijlocul altor copaci fără să tai copacii din jurul lui, chiar dacă nu sunt marcați și sunt mici că nu ai cum să te bagi cu utilajul. Aici nu e pădure, copacii nu pot să pice tăindu-i de la temelie. Trebuie să îi tai bucăți să nu pice pe clădire, pe sârme, pe cabluri și pe tot ce avem aici

Lista întocmită pentru tăiere cuprinde 180 de arbori de diferite specii. Parcul de la spital mai deține și câteva exemplare de specii protejate, precum Ginkgo Biloba și arbuști japonezi.

  • Sa citeasca Legea 24/2007 privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor. La art.12 alin.6 se spune f. clar ca numai pt. arborii SANATOSI este nevoie de aviz de la Agentia de mediu.
    La art.3 se spune la fel de clar ca proprietarii si administratorii de spatii verzi sunt obligati sa asigure masurile privind siguranta persoanelor care pot fi afectate de ruperile arborilor aflati in stare de sanatate precara

leave a reply