Banner Mobilier Magazin BIG Mag

SALVAT DE ȘEFUL ISU BANAT

Un incident mai puțin fericit a avut loc astăzi în centrul Lugojului. Un bătrân în vârstă de 74 de ani a căzut și s-a lovit la cap. Norocul a făcut ca în acel moment pe acolo să treacă Lucian Mihoc, șeful ISU Banat, care i-a acordat primul ajutor, încercând să-i oprească sângerarea cu o batistă și a sunat la 112. Lucian Mihoc spune că doar și-a făcut obligația civică până la sosirea ambulanței.

Lucian Mihoc, șeful ISU Banat:

În timp ce mă deplasam am observat un bărbat în vârstă de 74 de ani care a fost transportat de câțiva trecători. Acesta era inconștient, nu răspundea la întrebări. Prezenta o plagă la nivelul capului. Între timp am apelat numărul de urgență 112 și am solicitat un echipaj medical. Bineînțeles că în același timp am încercat să-i opresc sângerarea la nivelul capului cu o batistă apăsând pe rană. Într-un final a reușit să răspundă la întrebări pe măsură ce și-a revenit. La sosirea echipajului de la serviciul de ambulanță județean acesta a fost cooperant și a fost transportat mai departe la spital. Se poate spune că a fost norocos că v-ați aflat prin preajmă. Practic este obligația civică a fiecărui cetățean, chiar aflându-mă în preajma persoanei respective nu am stat pe gânduri și l-am ajutat cu ce am putut.

Șeful ISU Banat a spus că nu este la prima experiență de acest gen și că a mai avut astfel de intervenții, nefiind în uniformă militară.

leave a reply