Banner Mobilier Magazin BIG Mag

S-A DESCHIS SEZONUL TERASELOR LA LUGOJ

Odată cu încălzirea vremii, primăria Municipiului Lugoj a dat liber la terase. Sezonul s-a deschis începând cu luna aprilie, iar perioada de funcționare este până în luna octombrie. În prezent, în municipiul de pe Timiș funcționează 58 de terase, dintre care 14 sunt pe domeniul public, iar restul pe domeniul privat. Există însă și 16 terase care încă nu au autorizație de funționare. Primăria nu a emis autorizații în special celor care au restanțe.

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj (PSD):

Nu am aprobat restanțe la cei care au restanțe. Sunt două terase care depășesc orice limită, până la 100 de milioane datorie, ceea ce mi se pare inexplicabil, pentru că terasele funcționează și sunt în zona centrală a orașului, ca atare au primit dosar de execuție, au primit somație, probabil că vom trece la blocarea conturilor, cât de curând la cei care nu au plătit. În rest Lugojul are nevoie de terase, acesta este și motivul pentru care încercăm ca în Piața Drăgan să facem o zonă de terase, pentru a înlătura această situație care este specifică Lugojului cu străzi înguste.

 Au fost terase care au funcționat și pe timpul iernii și care au beneficiat de un sistem de încălzire pentru clienții fumători, având în vedere că fumatul este interzis în spațiile publice închise. Cei care doresc să-și deschidă o terasă încă o pot face, cu condiția de a depune documentele necesare la registratura primăriei. Pentru a obţine avizul de amplasare a teraselor sezoniere, agenţii economici trebuie să facă o vizită la Direcţia Economică din cadrul Pprimăriei Lugoj pentru a efectua plățile la zi fără de care nu se poate primi autorizaţie.

leave a reply