Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Proscuryakova (Banca Mondială): Jumătate dintre româncele din mediul rural nu reuşesc să termine gimnaziul

Jumătate dintre femeile din mediul rural nu reuşesc să termine gimnaziul, în România, iar acest lucru nu le ajută să profite de avantaje, mai târziu, a declarat joi Tatiana Proscuryakova, director de ţară pentru România şi Ungaria la Banca Mondială, în cadrul unui eveniment organizat de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

‘Femeile din zona rurală şi cele de etnie romă înfruntă provocări adiţionale. Sărăcia în rândul femeilor rome este de 3,5 ori mai mare faţă de rata sărăciei la celelalte femei. În privinţa educaţiei, femeile din România conduc în ştiinţă şi tehnologie. În acelaşi timp, jumătate din femeile din mediul rural nu reuşesc să termine gimnaziul. Acest lucru taie aripile viitorului şi nu le ajută să profite de avantaje în viaţă, mai târziu’, a spus Proscuryakova.

Ea a precizat că mortalitatea din cauza cancerului cervical în rândul femeilor din România este de patru ori mai mare decât în UE.

‘Sectorul medical din România are multe provocări. Femeile înfruntă provocări mai mari decât bărbaţii. În termeni de mortalitate, în ceea ce priveşte cancerul cervical, este de 4 ori mai mare decât media UE. Este o statistică şocantă. Mortalitatea maternală în rândul femeilor de etnie romă este de 15 ori mai mare decât media UE’, a precizat oficialul Băncii Mondiale.

 

sursa: agerpres

leave a reply