Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

Mobila Moderna
melimeloparis.ro

Știri

Peste 4.000 de persoane au alergat la Timotion

Cea de-a patra ediţie a evenimentului Timotion a adunat un număr record de participanţi, cu 30% mai mulţi faţă de acţiunea de anul trecut. Peste 4.000 de persoane de toate vârstele s-au înscris la alergarea în scop caritabil care a avut loc în Piaţa Libertăţii din Timişoara, duminică.

Participanţii au putut alerga în una dintre cele şase curse, iar suma adunată din taxele de înscriere, care se ridică la aproape 200.000 de lei, urmează să fie donată celor 18 proiecte sociale din programul Timotion.

“Suntem peste 4.000 de participanţi, este cea mai mare participare din cei patru ani pe care-i avem de Timotion. Ne-am dorit nu atât să scoatem lumea să alerge, ci să-i facem să doneze şi să se implice, pentru că am legat alergarea de comunitate şi de proiectele legate de comunitate. Ne-a plăcut de la început această idee şi credem foarte mult în cele patru valori în care Alergotura crede: în alergare, în ajutorul faţă de celălalt şi în implicare”, a declarat   Olimpiu Porumb, din echipa Alergotura, organizatorul evenimentului Timotion.

Printre cele 4.000 de persoane care au alergat, duminică, în scop caritabil pe străzile oraşului s-a numărat şi Gabriela Szabo, zeci de pompieri, care au participat la crosul de doi kilometri, părinţi cu copii, înscrişi la cursa de un kilometru, sau persoane în scaune rulante, participante la o altă cursă de un kilometru. De asemenea, persoanele cu condiţie fizică bună au alergat în cadrul unui semimaraton de 21 de kilometri şi a două crosuri de zece şi cinci kilometri.

“Noi ne-am înscris la Timotion cu proiectul “Viaţa în comunitate”, prin care ne-am propus să strângem fonduri pentru a putea accesa servicii specializate la domiciu şi în comunitate pentru membrii Asociaţiei Ceva de Spus, cu scopul de a ne desfăşura munca mai eficient. Am strâns peste 5.000 de lei, au fost foarte mulţi oameni care au alergat pentru noi şi le mulţumim, chiar suntem încântaţi să vedem că oamenii ne susţin şi au încredere în noi”, a declarat Simona Smultea, co-preşedinte al Asociaţiei “Ceva de Spus” din Timişoara, care este formată din aproximativ 40 de persoane cu deficienţe fizice şi intelectuale.

Organizatorii Timotion, Asociaţia Club Sportiv Alergotura şi Fundaţia Comunitară Timişoara continuă campania de donaţii pentru cele 18 proiecte sociale înscrise în program până în data de 10 mai. Suma necesară susţinerii proiectelor este de 275.000 de lei.

Adaugă un coment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Administrație

Consiliul Local al Municipiului Lugoj se întrunește joi, 22 iunie, de la orele 14, în ședința ordinară pe luna în curs, care va avea...

Știri

Pasagerii care aveau progranate zboruri de pe și pe Aeroportul Internațional din Timișoara, în zilele de 26 și 27 martie nu vor putea beneficia...

Știri

Primăria Municipiului Timișoara a început un proces extins de actualizare a proiectelor de reabilitare termică a blocurilor, pentru care are contracte de finanțare semnate....

Știri

Timișoara a strălucit în acest weekend, demonstrând întregii Europe că merită titlul de oraș viu, primitor, creativ și divers. Evenimentele organizate în 32 de...

Publicitate bestvalue.eu