Banner Mobilier Magazin BIG Mag

O scriitoare din Timiș va fi propusă la premiul Nobel

O scriitoare din Timiş va fi, din nou, propusă la premiul Nobel pentru literatură. Este vorba despre Coleta de Sabata, singura femeie rector a Politehnicii din Timişoara.

Inițiativa de a o propune pe Coleta de Sabata aparţine Asociaţiei Italienilor din România, spune preşedintele Ioana Grosaru.

„Este primul anunț pe care îl fac în legătură cu propunerea noastră legat de doamna Coleta de Sabata, mai exact de activitatea sa ca scriitor, nu numai ca profesor cum a fost cunoscută. E un ciclu de romane, <Clanul de Niro>, care a fost propus din partea Asociației pentru obținerea premiului Nobel. Am făcut această propunere pentru că am constatat, pe lângă importanța pentru noi ca asociație, mai are și o valoare literară, o valoare artistică, deci este un roman care merită această propunere”, spune Ioana Grosaru.

Cele șase volume reunite în “Clanul de Niro”, inspirate din istoria emigrației italiene în Banat, vor fi traduse şi în limba italiană.

Coleta de Sabata s-a născut în anul 1935, la Arad, dar s-a mutat la Timişoara. A fost rectorul Universităţii Politehnica în perioada 1981-1989, iar după Revoluția din decembrie 1989, s-a dedicat tot mai mult activităţii literare. A publicat romane de beletristică şi lucrări de prezentare a unor personalităţi şi realizări tehnice din Banat.

leave a reply