Banner Mobilier Magazin BIG Mag

NORMĂ DE HRANĂ PENTRU POLIȚIȘTII LOCALI

Polițiștii locali din Lugoj vor primi normă de hrană până la sfârșitul anului 2018, în cazul în care proiectul va fi aprobat de către consilierii locali în ședința ordinară a lunii martie, programată mâine. În conformitate cu prevederile legale, norma de hrană are următoarele valori: pentru polițiștii locali în activitate și personalul de conducere – 32 lei/zi; pentru personalul contractual în activitate – 25 lei/zi, în timp ce pentru personalul poliției locale care lucrează în ture sau schimburi se acordă o normă suplimentară de 5 lei/zi.

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj (PSD):

E foarte mult de lucru, sunt destul de puțini. Cam în fiecare am acordat norma aceasta de hrană. Și anul acesta o acordăm. Bugetul a fost aprobat în februarie, deci în ședința din martie se aprobă norma de hrană. Nu poate fi aprobată decât după buget. Acesta este în jur de 32 de lei pe zi și e valabilă până în 31 decembrie 2018. Ea nu se poate acorda retroactiv pe primele trei luni, ci doar din momentul în care avem o hotărâre de Consiliu Local, practic de la 1 aprilie.

 Anul acesta, Poliția Locală va avea de la buget o sumă de peste 2 milioane de lei. Aici intră salariile polițiștilor, dar și toate cheltuielile, cum ar fi încălzirea, combustibilul, reparațiile la mașini, dar și alte investiții. În total la Lugoj sunt 41 de polițiști locali.

leave a reply