Banner Mobilier Magazin BIG Mag

FAMILIA REGALĂ VINE LA LUGOJ

Eveniment istoric la Lugoj. Familia Regală a României vine în orașul de pe Timiș, unde va participa la o Sfântă Liturghie pentru sufletul Reginei Ana care va fi oficiată de preotul Daniel Pozsonyi, joi, 1 august, de la ora 12, la Biserica Parohială Romano-Catolică “Preasfânta Treime” de pe strada Bucegi. Slujba va avea loc la împlinirea a trei ani de la trecerea Reginei Ana în cele veșnice. La ceremonia religioasă vor participa Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu. Solicitarea de a oficia slujba în biserica Romano-Catolică din Lugoj a venit chiar la solicitarea Casei Regale.

Daniel Poszonyi, preot:

Joi pentru noi și pentru tot orașul Lugoj este o mare onoare să primim Familia Regală în Vizită și vom desfășura o Liturghie de comemorare a celor trei ani care au trecut de la trecerea la cele veșnice ale Majestății Sale, Regina Ana. Casa Regală și-a exprimat dorința ca în biserica Parohială Romano Catolică din Lugoj să aibă loc această Sfântă Liturghie pentru sufletul Majestății Sale, Regina Ana. Este o onoare și un privilegiu că familia și Casa Regală a României a ales să vină în biserica noastră din Lugoj

Regina Ana a murit în 1 august 2016, la un spital din Elveția și a fost înmormântată la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală din Curtea de Argeș, pe 13 august 2016. Au fost primele funeralii regale din România după anul 1938.

Daniel Poszonyi,  preot:

Știți cumva motivul pentru care a optat pentru această biserică? Casa Regală nu a menționat motivul pentru care a ales biserca noastră pentru această comemorare, dar după cum știm, ei au un castel regal la Săvârșin și mă gândesc că fiind în zonă, ne-au ales în acest an pe noi pentru acest privilegiu pentru care ne bucurăm cu toții și se bucură și orașul Lugoj, atât credincioșii catolici, cât și toți oamenii care sunt interesați de acest eveniment

Întâmpinarea Familiei Regale va avea loc la ora 11.50 de către reprezentanții bisericii romano-catolice, dar și de către autorități. Apoi, de la 12, va începe Sfânta Liturghie, după care distinșii oaspeți vor face un tur al bisericii și vor primi un cadou de la gazde. Familia Regală a anunțat că toți cei care doresc să ia parte la Sfânta Liturghie pentru sufletul Reginei Ana a României sunt bineveniți.

leave a reply