Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

Mobila Moderna
melimeloparis.ro

Știri

Elevii s-au întors la şcoală după vacanţa de Paşte

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, miercuri se reiau cursurile semestrului II din anul şcolar 2017-2018, după ce elevii şi preşcolarii au fost în vacanaţa de Paşte/primăvară.

Următoarea vacanţă este cea de vară, care va începe pe 16 iunie şi se va încheia pe 9 septembrie, urmând ca pe 10 septembrie să înceapă noul an şcolar.

Pentru clasele terminale de la liceu, anul şcolar se va încheia pe data de 25 mai 2018, iar elevii care vor absolvi clasa a VIII-a vor termina cursurile în data de 8 iunie 2018.

Potrivit calendarului publicat de ministerul Educaţiei, prima probă scrisă – Limba si literatura română – Ea) – va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă – Eb) este programată marţi, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – se va desfăşura vineri, 28 iunie.

Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie şi e urmată de depunerea contestaţiilor. Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

Pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2017-2018, astfel, prima probă a Evaluării Naţionale, cea la Limba română va avea loc pe 11 iunie, cea la Matematică, pe 13 iunie, urmând ca pe 14 iunie, elevii să susţină proba la limba maternă. Examenul se va încheia sâmbătă, 23 iunie, cu afişarea rezultatelor finale.

Înscrierea absolvenţilor clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Naţională se face în perioada 4 – 8 iunie 2018. Conform ordinului de ministru privind structura anului şcolar 2017 – 2018, cursurile şcolare pentru clasa a VIII-a se vor finaliza vineri, 8 iunie 2018.

Adaugă un coment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Educație

Săptămâna care începe luni, 13 mai, îi găsește pe elevii din Timiș scriind de zor, pentru că, în chiar prima zi, au fost programate...

Știri

Elevii intră în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanţa de...

Știri

În județul Timiș au fost organizate cincizeci de centre de testare pentru simularea examenului de Evaluare Națională. Aproape 6.000 de elevi din Timiș sunt...

Știri

În România şcoala este obligatorie şi gratuită, dar nu oferă şanse egale tuturor copiilor. În mediul rural, abandonul şcolar e mult mai răspândit decât...

Publicitate bestvalue.eu