Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Echipajele ISU Timiș au intervenit în urma unei alerte privind un nivel crescut de radiații.

Intervenție a echipajului CBRN în curtea Laboratorului de Igienă a Radiaţiilor din Timișoara

Personalul Laboratorului de Igiena a Radiaţiilor din cadrul Direcției de Sănătate Publică Timiș a efectuat măsurătorile periodice de radioactivitate a mediului.

În urma măsurătorilor s-au constatat ale nivelului de radioactivitate naturală în zona adiacentă, așa că a fost cerută intervenția autorităților.

Cercetarea radiologică s-a efectuat în prezenţa şi sub îndrumarea inspectorului Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare. Echipajul CBRN a balizat zona la limita fondului natural de radiaţie. Facem precizarea că nu au fost persoane contaminate şi nu există risc pentru populaţie, deoarece zona este în curtea laboratorului”, anunță ISU Timiş.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă precizează că nu au fost persoane contaminate şi nu există risc pentru populaţie.

Ancheta se află în desfașurare iar până la finalizarea acesteia, zona rămâne sub supravegherea unui echipaj de poliție, transmite IPJ Timiș.

În plus, polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase efectuează cercetări in rem pentru nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive.