Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Coaliția a decis să reducă la jumătate numărul consilierilor de la cabinetele demnitarilor.

De asemenea, vor fi înghețate angajările la stat, cu câteva excepții

Coaliția a decis să reducă la jumătate numărul consilierilor de la cabinetele demnitarilor și să scadă cu 10% cheltuielile ministerelor pentru bunuri și servicii, pentru a diminua cheltuielile bugetare cu aproximativ 5 miliarde de lei.

De asemenea, vor fi înghețate angajările la stat, cu câteva excepții, care vizează mai ales educația și sănătatea.

Radu Oprea, purtător de cuvânt al PSD: Și statul trebuie să-și reducă din cheltuieli și să reușim să ducem acei bani acolo unde este nevoie, spre exemplu către producătorii de lapte. De asemenea, achizițiile publice vor fi diminuate pentru bunuri și servicii, cei 10% din cheltuielile generale ale ministerelor și, de asemenea, reducerea numărului de persoane angajat la stat prin înghețarea acestora. În acest moment, sigur, ele vor putea să fie făcute acolo unde sunt posturi unice, unde este neapărat nevoie de prezența în acel post unic a unei persoane și, desigur, prin memorandum, acolo unde este nevoie, cum ar fi, spre exemplu, Ministerul Educației. Acolo se vor putea debloca posturile, dar ca principiu general, angajările la stat vor fi limitate în această perioadă.

Coaliția a mai hotărât astăzi să reducă numărul de intermediari ce leagă fermierul de consumator. În plus, cantinele școlare sau ale spitalelor, precum și unitățile militare vor cumpăra produse alimentare românești, conform unor reguli bine stabilite.

Proiectul de ordonanță de urgență care cuprinde aceste măsuri a fost publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor.

leave a reply