Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Caraş-Severin: Cannabisul, cel mai consumat drog în rândul elevilor din judeţ

Cel mai consumat drog în rândul elevilor din Caraş-Severin este cannabisul, iar un elev din zece a experimentat, până la această vârstă, cel puţin un drog ilicit, excluzând tranchilizantele, sedativele, inhalanţii şi steroizii, a declarat, joi, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin, Sorin Andriţoi.

„Am prezentat rezultatul studiului privind consumul de tutun, alcool şi droguri ilicite în rândul elevilor din învăţământul liceal şi profesional din judeţul Caraş-Severin, un studiu efectuat de Agenţia Naţională Antidrog, în anul 2016. Ca şi concluzii, cel mai consumat drog în rândul tinerilor, elevilor de liceu, rămâne cannabisul. Rezultatele studiului nu relevă un procent deosebit de îngrijorător, în ultima lună elevii experimentând în proporţie de 2,5%. Acest lucru nu înseamnă, însă, că nu trebuie să luptăm în continuare pentru reducerea, atât a cererii, cât şi a ofertei de droguri, în rândul tinerilor, fapt pentru care continuăm proiectele, campaniile şi programele iniţiate la nivel naţional, dar şi la nivel judeţean, pentru realizarea obiectivelor prevăzute în strategia antidrog”, a afirmat Sorin Andriţoi.

Dintre drogurile licite, în rândul elevilor de liceu din Caraş-Severin cel mai mare consum se înregistrează la alcool, iar peste jumătate din elevii de liceu au fumat cel puţin o dată în viaţă. Din păcate, fetele tind să depăşească băieţii în privinţa consumului de tutun, înregistrând niveluri mai mari ale prevalenţei consumului pentru ultimul an.

Potrivit lui Sorin Andriţoi, lupta împotriva consumului de tutun, alcool şi droguri ilicite în rândul elevilor nu este doar lupta autorităţilor, ci este una a tuturor, fiindcă este vorba de sănătatea copiilor, de consecinţele pe care le creează consumul de droguri în plan medical, social şi juridic, de unde derivă multe situaţii complicate.

 

sursa: agerpres

leave a reply