Banner Mobilier Magazin BIG Mag

[VIDEO] Voleibalistele de la CSM Lugoj au reușit cea mai mare performanță din istoria clubului într-o cupă internațională.

3 la 0 împotriva formației SG VB NÖ Sokol Post din Viena.

Cu un 3-0 clar administrat echipei austriece SG VB NÖ Sokol Post, lugojencele (care s-au impus cu un categoric 3 – 0 și la Viena), păstrează recordul de invincibilitate în Cupa Europeană CEV la volei feminin. Mai mult decât atât, victoria din seara zilei de 15 decembrie 2021, obținută la Sala Sporturilor I.K. Ghermănescu, consemnează cea mai mare performanță din toate timpurile a sporturilor de echipă lugojene!

După șase meciuri de în care a depășit partenere de competiție valoroase din Slovacia, Elveția și Austria, lugojencele au ajuns  în sferturile de finală ale Cupei CEV Challenge, adică între primele opt echipe ale Europei din competiția respectivă. Fapt neegalat în istorie! Felicitări antrenorilor Ugljesa Segrt, Dragan Grbic și Vasile Canea, fetelor noastre de aur și secției de volei a CSM, condusă de ing. Dan Brudiu, pentru această performanță istorică, obținută la aniversarea unui deceniu de prezențe în cupele europene a voleiului lugojean!

Pe seturi, meciul a fost adjudecat de CSM în fața austriecelor de la Sokol Post Viena cu 25 – 19, 25 – 13 și 25 – 19.

Cu propriile rezerve pe post de galerie improvizată, oaspetele din Viena reușesc o evoluție suprinzător de bună în primul set. Conduc cu 7 – 3, apoi 8 – 5 și 9 – 7. Sara Sakradzjia și Tanja Sredic rezolvă două mingi dificile și egalăm la 10 pe serviciul Tanjei Sredic. La 13 – 11 pentru noi, Sokol Post cere time out. Lugojul depășește faza oarecum confuză din start și se desprinde la 20 – 15, scor la care antrenoarea echipei din Viena, Zuzana Pecha, cere din nou TO. Urmează o fază în care Petya Barakova pune pe picior greșit întreaga echipă austriacă, scorul devine 24 – 18, apoi austriecele trimit în fileu iar mingea de set este rezolvată de Loredana Filipaș: 25 – 19.

Setul doi, cel decisiv pentru calificare, aproape că n-a avut istoric. Lugojul face 19 – 5, apoi 21 – 8. La acest scor, arbitrul turc, aflat la ultimul ”fluier” în competițiile europene, oprește meciul pentru o schimbare nevalidată la CSM. Le va scoate această decizie din ritm pe fetele noastre? În mod sigur, nu! În aplauzele unei săli ridicate în picioare, CSM Lugoj își adjudecă și al doilea set, cel decisiv pentru calificare în sferturile de finală ale Cupei Europene CEV. De la microfonul sălii, team managerul Ion Moldovan anunță că, în acest moment, voleiul feminin obține cea mai mare performanță din istoria sportului lugojean de echipă din toate timpurile.

Setul III a fost unul fără emoții. Pe de o parte, am avut o echipă gazdă care s-a ”adunat” repede după bucuria calificării, iar pe de altă parte, adversarele de la Sokol Post Viena care nu au cedat și, impulsionate de antrenoarea Zuzana Pecha, și-au apărat cu sportivitate blazonul și nu au cedat ușor. În acest set de final, publicul lugojean a putut admira un spectacol sportiv de calitate, încheiat cu 25 – 19 pentru gazde.

Bijuterii din Argint BIg MagSă mai notăm că în setul III, la un moment dat, au fost trei lugojence simultan în teren: Georgiana Popa, Andra-Dariana Badiu Savu și Patricia Carina Bărbulescu, și ca aspect inedit, faptul că austriecele au avut un antrenor secund român (Adrian Buzu). Cea mai bună jucătoare a partidei a fost nr. 1 din echipa Lugojului, Andreea Maria Gemănariu.

CSM încheie ”en fanfare” un an sportiv prodigios, cu șase victorii din șase meciuri în cupele europene. Epopeea CSM continuă cu o echipă din Turcia, meciurile fiind programate în ianuarie 2022.

sursa: redesteptarea.ro

leave a reply