Banner Mobilier Magazin BIG Mag

TÂRG INTERNAȚIONAL APICOL LA GHIRODA

Primăria comunei Ghiroda, împreună cu Asociaţia Crescătorilor de Albine din România, a organizat, sâmbătă şi duminică, în incinta din spatele Căminului Cultural din localitate, cea de-a opta ediţie a Târgului Internațional Apicol de Primăvară. Pe lângă producătorii locali şi din ţară au mai participat şi producători din Serbia. Pe parcursul celor două zile pe lângă standurile cu miere şi produse din miere sau utilaje, au avut loc conferinţe ce au fost susţinute de specialişti din România şi Serbia. Printre cei prezenţi şi de altfel nelipsit de la nici o ediţie s-a aflat şi Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România, Ioan Fetea.

Ioan Fetea- președintele Asociației Crescătorilor de Albine din România

La Ghiroda în mod deosebit astăzi este a VIII-a ediție a târgului local al produselor apicole, al mierii, și al apicultorilor. Ghiroda este întotdeauna provocatoare, interesantă, e o locație frumoasă însă numărul de standuri e mai mic comparativ cu anii trecuți dat fiind faptul că astăzi în România sunt vreo trei târguri. În plus cred că i-a speriat vremea pe unii dintre comercianți. Dar eu zic că tot ceea ce trebuie etalat și arătat la un târg se găsește aici.  

Producătorii spun că pe piaţa mierii mondiale au scăzut foarte mult preţurile. O mare problemă, se plang ei, este mierea contrafăcută care în curând va duce la pierderea mierii autohtone, şi intrarea pe piaţă a acestui tip de miere venită din străinătate.

leave a reply