Banner Mobilier Magazin BIG Mag

ROTARY PROMOVEAZĂ BANATUL DE 1 IUNIE

Clubul Rotary Lugoj, în parteneriat cu Primăria Municipiului Lugoj și cu Muzeul de Istorie pregătesc pentru data de 1 iunie, de Ziua Copilului un proiect ambițios, intitulat “Banatul-țara de la capătul țării”, prin care se dorește promovarea tradițiilor și obiceiurilor din zona Banatului. În cadrul evenimentului, pe platoul Casei de Cultură, se vor desfășura diverse activități, printre care un workshop gastronomic cu renumitul bucătar Uica Mihai și dansuri populare, manifestare care îi va avea în centru pe maestrul coregraf Puiu Munteanu și pe dansatorii Ansamblului Lugojana.

Mariana Agache, președinte Club Rotary Lugoj:

Acțiunea noastră se desfășoară pe parcursul întregii zile, începând cu dimineața pe platoul Casei de Cultură. Acolo vom avea diferite workshopuri, unul dintre ele este “Să învățăm să gătim românește”. Cine se înscrie la workshop va trebui să gătească împreună cu cunoscutul bucătar Uica Mihai. El ne va condimenta mâncarea. Vom învăța să gătim papricaș ca în Banat și mălai copt. De asemenea, cu Ansamblul Lugojana vom învăța să jucăm ca în Banat. Domnul Puiu Munteanu ne va învăța împreună cu câțiva dansatori ai “Ansamblului Lugojana”. Vom avea un război de țesut, vom învăța să țesem. Copiii vor învăța să împletească brățări ale prieteniei, vor învăța să picteze pe oale de lut.

De asemenea, cei interesați să participe la această activitate pot efectua o vizită la Muzeul de Istorie, iar seara sunt așteptați la un local din oraș unde va avea loc o expoziție a portului național și o petrecere unde se vor strânge bani pentru editarea și tipărirea unei cărți, o istorie a Lugojului în imagini și povestiri, ce va fi distribuită gratuit în școli.

 

leave a reply