Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Noi restricţii în Marea Britanie. Boris Johnson: „Suntem într-un punct de cotitură”. Armata, scoasă pe străzi?

Noile măsuri au fost votate pentru că Marea Britanie riscă să ajungă la 50.000 de cazuri pe zi

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, a anunţat noi restricţii din cauza pandemiei, restricţii care ar putea fi în vigoare pentru următoarea jumătate de an.

„Am ştiut mereu că, deşi am reuşit să facem acest virus să îşi piardă din forţă, perspectiva celui de-al doilea val era foarte reală. Îmi pare rău să o spun, dar ca Franţa, Spania şi alte ţări, am ajuns şi noi într-un punct de cotitură, extrem de periculos. Am putea lua deciziii similare în tot Regatul Unit, în funcţie de cum vor decurge discuţiile cu liderii Scoţiei, Ţării Galilor şi Irlandei de Nord”, a declarat Boris Johnson, conform bbc.com.

Astfel, conform noilor reguli, persoanele care pot munci de acasă ar trebui să o facă, dar afacerile, şcolile, colegiile şi universităţile vor rămâne momentan deschise. Boris Johnson a anunţat, însă, că va acorda fonduri suplimentare poliţiei şi autorităţilor locale pentru a impune respectarea regulilor, luând în calcul chiar şi chemarea armatei în sprijin.

„Vom face toate eforturile posibile pentru dezvoltarea unui vaccin, a unui tratament, a unor noi forme de testare în masă, dar dacă nu face progrese palpabile, ar trebui să presupunem că restricţiile vor rămâne în vigoare pentru jumătate de an. E momentul în care trebuie să acţionăm”, a mai spus Boris Johnson.

Amenzi uriaşe pentru nepurtarea măştii + noi restricţii

Conform sursei citate, amenzile pentru persoanele care nu poartă mască au fost majorate la 200 de lire, toate barurile şi restaurantele vor fi restricţionate la servirea la masă şi trebuie să închidă la ora 22:00. Masca de protecţie este obligatorie pentru personalul din magazine, şoferi de taxi şi pasageri. Şi clienţii din restaurante vor fi obligaţi să poarte mască, cu excepţia momentelor în care stau la masă. Şi sportul este afectat, din cauza  „regulii de şase”. Astfel, meciurile de handbal, futsal, volei şi orice alt sport de sală nu se vor mai disputa.

Noile măsuri au fost votate pentru că Marea Britanie riscă să ajungă la 50.000 de cazuri pe zi, potrivit unor specialişti.

sursa: dcnews.ro

leave a reply