Banner Mobilier Magazin BIG Mag

MOBILIZARE PENTRU FAPTE BUNE

Mitropolia Banatului continuă acțiunile ajutorare și binefacere pentru bolnavi și cei aflați în nevoie. La începutul săptămânii, la biserica cu hramul „Pogorârea Duhului Sfânt”, din cartierul Dacia au avut loc două acţiuni umanitare: una de donare de sânge, desfăşurată cu sprijinul Centrului de Transfuzie Timişoara, iar cea de-a doua, de consultație, desfăşurată în colaborare cu o policlinică. Pe lângă oamenii care au venit să ajute, la cele două evenimente a fost prezent și Mitropolitul Banatului, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan Selejan.

ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului:

Dacă ieri a fost duminică și sărbătoare, a fost Sfânta Liturghie aici, acum este Liturghia după Liturghie, este Liturghia Milosteniei, este Liturghia ajutorării semenilor noştri. În această parohie, încă din 2015 s-a inițiat un program de donare de sânge pentru Centrul de Donaţii de Sânge din Timişoara. De data aceasta am extins programul şi am adus şi medici specialişti în cardiologie şi ecografie. Tinerii vin să doneze, iar cei mai în vârstă ca să fie consultaţi.

 În urmă cu câteva luni, Mitropolia Banatului a donat policlinicii care a participat la acțiune un ecograf în valoare de 30.000 euro, aparatul fiind folosit la consultațiile din cadrul acțiunii. Astfel de acțiuni de donare de sânge și consultații gratuite vor continua la Timișoara și în alte biserici, la Parohia din cartierul Dacia astfel de campanii având loc din anul 2005.

leave a reply