Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Marele Steag al Uniunii Europene ajunge la Timișoara

Marele Steag al Uniunii Europene ajunge la Timișoara. Un steag al UE de 4 pe 7 metri va fi purtat miercuri în urbea de pe Bega și este adus din români din diaspora, de la Zurich. Steagul înstelat va ajunge la București, în 6 martie, după ce va fi purtat prin mai multe orașe din țară.

Steagul va fi adus în Timișoara de doi români din diaspora și va fi în Piața Victoriei miercuri, 28 februarie, între orele 16 și 19. La București, românii din diaspora care poartă steagul vor participa la un marș din Piața Universității spre Parlament. Organizată în jurul Marelui Steag al UE și al steagurilor-mesager aduse direct de la Bruxelles, acțiunea transnațională „Aducem Steagul Înapoi” marchează pe tot traseul său unirea diasporei cu românii și societatea civilă din toată țara.

„Aducem Steagul Înapoi – românii din diaspora se alătură într-o manieră inedită celor de acasă, care protestează pentru o Românie modernă, pentru reformarea clasei politice și pentru susținerea luptei anticorupție. După ce un steag imens al Uniunii Europene a circulat din țară în țară pe la mai multe comunități de români din Europa, diaspora trimite acum spre România marele drapel UE, ca semn al unității civice românești în jurul valorilor europene și ca simbol al protecției împotriva abuzurilor de putere ale actualei coaliții de guvernământ. Marele steag va fi purtat prin piețe publice din oraș în oraș, destinația finală fiind București. Aici, pe 6 martie, drapelul va fi purtat din Piața Universității spre Parlamentul României, în cadrul unui protest pașnic”, transmit mai multe organizații civice din țară, printre care și Inițiativa Timișoara.

 

leave a reply