Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Laura Codruţa Kovesi, repartizată ca procuror la DIICOT Sibiu

kovesi

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, miercuri, că fosta şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, îşi va continua cariera ca procuror la DIICOT Sibiu, unde va activa începând cu data de 9 iulie. Procurorul general Augustin Lazăr ia în calcul posibilitatea de a o delega pe Laura Codruţa Kovesi pe o funcţie din cadrul Ministerului Public.

„Procurorii care îşi încheie activitatea la DNA de regulă îşi continuă activitatea în cadrul Ministerului Public folosindu-şi experienţa pe care au dobândit-o la DNA. Este foarte posibil să ne gândim la o activitate care să fie bună şi care să aducă un plus Ministerului Public cu experienţa câştigată la DNA. Urmează să vedem”, a declarat Augustin Lazăr la ieşirea din sediul CSM.

Înainte de a fi numită în 2006 în funcţia de procuror general al României, Laura Codruţa Kovesi a activat la DIICOT Sibiu.

Kovesi a anunţat luni, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a sa din funcţia de procuror-şef al DNA, că nu va mai lucra în Direcţia Naţională Anticorupţie, dar va rămâne procuror. „De astăzi nu voi mai lucra în DNA. Voi rămâne procuror”, a spus Kovesi.

leave a reply