Banner Mobilier Magazin BIG Mag

La Timișoara se deschide prima parcare supraetajată

Prima parcare supraetajată din Timișoara, cea mai mare de acest tip din țară, se deschide la sfârșitul acestei săptămâni.

Noua parcare reprezintă investiție de 12,6 milioane de euro, bani folosiți pentru construcția unei parcări pe șase niveluri și 910 locuri.

Parcarea va deservi ansamblul Openville și Iulius Mall, accesul fiind posibil două intrări din Calea Sever Bocu, de pe o o bandă suplimentară special creată odată cu lucrările de modernizare a arterei.

Situată în laterala mall-ului, parcarea este configurată cu demisol, parter și patru etaje, având 150 de locuri la fiecare nivel. Au fost prevăzute lifturi, tehnologii de semnalizare și detecție precum și două panouri electronice vor afişa numărul de locuri libere disponibile în interior.

Ieşirea din parcare va fi posibilă de pe patru niveluri – parter, etajele 1, 2 şi 3 – prin intermediul unei rampe care conduce spre intersecţia străzilor Mitropolit Dr. Vasile Lăzărescu şi Calea Sever Bocu. Din intersecţie, şoferii vor avea posibilitatea fie să meargă spre Calea Aradului, fie să vireze spre dreapta şi să se îndrepte spre sensul giratoriu din zona Bulevardului Antenei. Din parcare se ajunge în mall cu ajutorul a două pasarele pietonale.

Prima oră de staţionare în parcarea supraetajată va fi gratuită. Ulterior, tariful va fi de 3 lei/oră pentru intervalul orar 07.00 – 23.00. Pe timp de noapte, între orele 23.00 – 07.00, tariful de staţionare va fi de doar 1 leu/oră, anunță compania Iulius.

sursa: radiotimisoara

leave a reply