Banner Mobilier Magazin BIG Mag

A ÎNCEPUT SIMULAREA LA EVALUAREA NAȚIONALĂ

Elevii claselor a VIII-a au început astăzi simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale cu la proba la limba și literatura română. Chiar dacă profesorii din 1.100 de școli din 28 de județe au anunțat că boicotează examenul din cauza lipsei de răspuns a Guvernului la nemulțumirile lor, la Lugoj examenul s-a desfăurat normal, fără a avea loc astfel de proteste. Obiectivele acestei simulari sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor sustine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum și optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

Daniela Fiat, director Școala Gimnazială “Eftimie Murgu”:

În școala noastră astăzi s-a desfășurat simularea evaluării naționale la proba limba și literatura română. Totul s-a desfășurat în cele mai bune condiții, conform metodologiei de desfășurare a simulării evaluării naționale. Au fost înscriși un număr de 36 de elevi, am avut un absent din cauza problemelor medicale. Subiectele cum au fost? S-au descurcat elevii? Da, ei spun că s-au descurcat, rămâne să vedem după corectarea lucrărilor ce note au obținut. Nu   s-a făcut grevă, având în vedere că în mai multe județe din țară nu s-a ținut examenul? În unitatea noastră de învățământ nu au fost probleme, cadrele didactice s-au implicat în desfășurarea simulării și s-a desfășurat totul în cele mai bune condiții

Simularea evaluării naționale va continua mâine cu proba la matematică, urmând ca miercuri să aibă loc proba la limba și literatura maternă. Comunicarea rezultatelor este prevazută pentru data de 16 martie. Probele încep la ora 9:00, moment în care în fiecare sală vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecarui elev.

leave a reply