Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Încă un primar PNL demis de prefectul din Timiș

Prefectul județului Timiș, Mihai Ritivoiu, a anunțat că l-a demis pe primarul comunei Șandra, în urma unei decizii în instanță, conform căreia se afla în stare de incompatibilitate. „Am emis ordinul de încetare a mandatului de primar al comunei Şandra, domnul Luchian Savu, dat fiind că raportul ANI privind incompatibilitatea domnului primar a rămas definitiv în instanță. Atribuțiile funcției de primar vor fi preluate din acest moment de viceprimarul comunei.„, spune Mihai Ritivoiu.

Luchian Savu, primarul PNL al comunei Șandra a fost declarat incompatibil cu funcția. Decizia instanței este definitivă.

„Soluție: Admitere recurs – Admitere recurs – cu casare
Detalii soluţie: Admite recursul formulat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva Sentinţei civile nr. 181 din 5 iunie 2019 a Curţii de Apel Timişoara – Secţia contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa atacată. Respinge acţiunea formulată de reclamantul Savu Luchian, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 25 ianuarie 2022.”, se arată în sentința instanței.

În mandatul 2012 – 2016 a deținut și exercitat simultan funcția de primar și calitatea de membru al Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale Șandra, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Anul trecut, prefectul de Timiș l-a demis și pe primarul PNL Claudiu Buciu, de la Lugoj, după ce acesta și-a schimbat domiciliul, fapt interzis de lege.

leave a reply