Banner Mobilier Magazin BIG Mag

ELEVI LUGOJENI LA ȘCOALA ELECTRONICĂ DE VARĂ

Elevii claselor a XI-a de la Colegiile Naționale ”Iulia Hasdeu” și ”Coriolan Brediceanu” din Lugoj vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu mediul universitar din care vor face în scurt timp parte, prin proiectul “Universitatea Electronică de vară” aflat la a treia ediție și implementat de Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații Timişoara. Înscrierile se pot face în perioada 14-27 mai, fiind disponibile 70 de locuri pentru liceenii din întreaga țară. Școala Electronică de vară se va desfășura pe parcursul a două săptămâni, între 20 august și 2 septembrie, timp în care elevii vor avea asigurate în mod gratuit masa și cazarea în căminele campusului universitar din Timișoara.

 Aurelian Sima, director Colegiul Național “Coriolan Brediceanu”:

Liga Studenților din cadrul Facultății de Electronică și Telecomunicații din Timișoara organizează un proiect care se adresează elevilor din clasa a XI-a. Elevii se pot înscrie în perioada 14-27 mai. Elevii de clasa aXI-a înscriși pe un număr limitat de 17 locuri au posibilitatea ca în vară, în a doua parte a lunii august să participe la activități specifice studenților.  Vor fi cazați gratuit în cămine studențești și vor avea masă gratuită.

Principalul obiectiv al proiectului este ajutarea elevilor de liceu să decidă în ceea ce privește drumul spre o carieră de succes, prin integrarea în mediul universitar și implcit, încurajarea lor să nu abandoneze studiile, după terminarea liceului.

Horațiu Suciu, director adjunct Colegiul Național “Iulia Hasdeu”:

O astfel de experiență este extrem de utilă dacă mă gândesc la momentele în care eram noi în liceu și nu aveam aceste oportunități. Intram la facultate și ne confruntam cu tot felul de probleme. Nici măcar nu știam unde e orarul cursurilor și primele două săptămâni erau extrem de grele. Consider că această experiență este extrem de utilă. Elevii pot să învețe despre viața de studenți, sunt obișnuiți cu locurile și universitățile care participă la acest program atrag elevii în acest mod. De aceea este extrem de bine deoarece le oferă o privire spre viitor.

Este o experiență unică pentru noi, elevii clasei a XI-a. Ce te aștepți să înveți acolo. În primul rând vreau să văd cum este să studiez la Universitate, viața de student, ce presupune ea, statul în cămin și să mă ajute să-mi aleg facultatea pentru că nu știu exact unde vreau să mă uit mai departe.

 În cele două săptămâni ale Școlii Electronice de Vară, elevilor li se vor preda materii studiate în liceu, cum ar fi fizică și matematică, care îi vor ajuta în pregătirea pentru Bacalaureat și Admitere, cât și pentru a se descurca în timpul facultăţii.

leave a reply