Banner Mobilier Magazin BIG Mag

DONEAZĂ SÂNGE ȘI SALVEAZĂ VIEȚI !

Cluburile Rotary, Rotaract și Interact Lugoj împreuna cu Spitalul Municipal Lugoj și Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara,inițiază luni, 19 martie, proiectul „Donează sânge, salvează vieți „, aflat la prima acțiune de acest fel în Lugoj.  Proiectul constă în mediatizarea acțiunii la nivel local de către membri cluburilor Rotary, Rotaract și Interact, care întocmesc liste cu donatori pentru zilele de donare stabilite care se doresc a fi câte una în fiecare lună. Conform acestora, este de dorit ca în fiecare zi stabilită pentru donare să existe 40 de donatori. Deja, la Spitalul Municipal Lugoj s-a amenajat un spațiu adecvat unde să se poată desfășura donarea, iar Centrul Regional de Transfuzie Timiș asigură tot suportul logistic necesar, paturi de donare, aparatură și personal.

Mariana Agache,  președinte Rotary Lugoj:

Asta este prima zi și noi avem în plan să propunem o zi în fiecare lună în care cei de la Timișoara să se deplaseze și să putem oferi posibilitatea lugojenilor să doneze aici în Lugoj. Care este scopul acestei acțiuni? Este nevoie foarte mare de sânge. Am înțeles de la doamna Lighezan din Timișoara că ei au nevoie de circa 120 de donatori pe zi și în momentul de față sunt cam 60 de donatori pe zi. Deci este nevoie de sânge și eu cred că lugojenii își doresc să doneze, doar că deplasarea la Timișoara pentru ei este destul de costisitoare și de aceea nu se duc să doneze. Faceți un apel pe această cale către lugojeni? Da, îi rog dacă sunt dispuși să doneze să ne contacteze pe pagina de facebook a Rotary Club Lugoj, să ne scrie acolo și noi vom face o programare pentru următoarele termene, chiar și pentru luni. Programările se vor face pe ore pentru că se recoltează cam două persoane la zece minute.

Donatorii vor fi recompensați cu 7 bonuri valorice și cu eliberarea la cerere a analizelor medicale efectuate a unei adeverinţe pentru o zi liberă, adică ziua donării.  Acțiunea de donare va începe luni la ora 9.

leave a reply