Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Cartel Alfa ameninţă cu proteste, dacă nu se va acorda sporul de condiţii de lucru în sectorul Cultură şi Mass-Media

Confederaţia Sindicală Cartel Alfa solicită premierului Viorica Dăncilă să intervină în vederea adoptării regulamentului cadru pentru stabilirea sporului de condiţii de lucru acordat personalului din sectorul de activitate Cultură şi Mass-Media, în caz contrar urmând să fie declanşate acţiuni de protest începând cu luna aprilie.

Într-o scrisoare adresată premierului Viorica Dăncilă, Cartel Alfa atrage atenţia că sporul de condiţii de lucru nu este un moft, ci „un drept de care Guvernul României ar putea să ţină cont, măcar acum, în Anul Centenarului şi în Anul Patrimoniului Cultural European”.

„Considerăm inadmisil că, la opt luni de la intrarea în vigoare a Legii salarizării unitare, angajaţii din acest sector de activitate să nu beneficieze de un drept legal, mai ales în condiţiile în care lipsa interesului autorităţilor competente pentru implementarea unui cadru legislativ real privind protecţia şi securitatea în muncă a dus la creşterea alarmantă a cazurilor de boli grave în rândul personalului de specialitate”, se spune în document.

Totodată, sindicaliştii subliniază că regulamentul se află la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, într-o perpetuă reluare a circuitului de avizare, iar această acţiune de tergiversare are ca efect diminuarea veniturilor tuturor angajaţilor din sectorul de activitate Cultură şi Mass-Media.

Potrivit sindicaliştilor, dacă Executivul nu va da curs solicitării lor, se au în vedere acţiuni de protest care vor demara în luna aprilie.

sursa: agerpres

leave a reply