Banner Mobilier Magazin BIG Mag

ARGINT LA BALCANIADĂ PENTRU SERGIU NOVAC

Lugojeanul Sergiu Novac, elev la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” a mai obținut un rezultat de excepție: medalia de argint la cea de-a XXXV-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori, desfășurată zilele trecute la Belgrad. Lotul olimpic al României, din care a făcut parte și Sergiu Novac, a cucerit în Serbia patru medalii de aur și două medalii de argint.

Sergiu Novac, medaliat la Balcaniadă:

A fost foarte bine, m-am simțit bine, am întâlnit alți colegi matematicieni și a fost o experiență unică. Cât te-ai pregătit pentru această Balcaniadă și ești mulțumit de rezultatul obținut? Da, pot să spun că sunt foarte mulțumit. M-am pregătit destul mult, de la începutul clasei a X-a. Îmi doream oarecum acest lucru și s-a îndeplinit. Pe viitor ce planuri ai? Sper să mai am rezultate la fel de bune. Urmează să mă pregătesc și vom vedea ce va fi. Despre nivelul subiectelor ce poți să îmi spui? Au fost grele, comparativ cu ce ai primit pe plan național? Da, au fost mai grele decât cele primite pe plan național, dar au fost subiecte normale pentru un concurs internațional.

 Profesoara Adriana Mariș, cea care îl pregătește pe olimpicul lugojean mărturisește că niciodată în carieră nu a avut parte de un asemenea elev și că talentul și munca se îmbină armonios la Sergiu Novac.

Adriana Mariș,  profesor de matematică:

Cât  este de importantă această performanță obținută de elevul dumneavoastră? E foarte importantă pentru noi, pentru școală, pentru clasă, pentru imagine, chiar și pentru Lugoj și pentru județul Timiș este foarte importantă. Cum a decurs pregătirea lui Sergiu pentru acest concurs? Pregătirea lui Sergiu e continuă. Nu a început acum o lună sau trei săptămâni. Pregătirea lui Segiu ține de ani de zile. Și pe an ce trece se culeg roadele tot mai bine. Ați mai avut un elev atât de talentat în trecutul apropiat? Nu am avut niciodată un asemenea elev și mă bucur că am avut ocazia șă am pe parcursul carierei un asemenea elev.

 Și directorul colegiului lugojean a subliniat că de 40 de ani această școală nu a mai înregistrat un asemenea rezultat.

Aurelian Sima, director Colegiul Național “Coriolan Brediceanu”:

Sergiu Novac este un elev de excepție al Colegiului Național Coriolan Brediceanu. Suntem mândri că este elevul nostru. Săptămâna trecută la Balcaniadă a reprezentat cu succes lotul național al țării noastre, obținând medalia de argint. Este un rezultat foarte bun la nivel de țară, la nivel de județ, cu atât mai mult la nivel de Lugoj și la Colegiul Național Coriolan Brediceanu, cu atât mai mult că un astfel de rezultat nu a mai fost obținut de 40 de ani la Lugoj. Îl felicit și îi doresc succes în tot ceea ce își propune pe viitor.

 La Balcaniada de la Belgrad au participat echipe din 17 ţări, formate din maximum șase elevi de liceu a căror vârstă nu a depăşit 20 de ani la data desfăşurării competiţiei. Probele au presupus rezolvarea individuală a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră, pe durata a patru ore şi treizeci de minute.

leave a reply