Banner Mobilier Magazin BIG Mag

ANGAJATORII, AJUTAȚI SĂ SE ADAPTEZE NOILOR LEGI

Camera de Comerț și Industrie și Agricultură Timiș și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează vineri, 23 februarie, cu începere de la ora 10 la Centrul Regional de Afaceri un seminar cu tema “AJOFM în sprijinul angajatorilor din județ”. Evenimentul își propune să informeze agenții economici cu privire la noile reglementări legislative în vigoare, să stimuleze companiile în aplicarea legislației și să îmbunătățească dialogul între autoritățile statului și reprezentanții mediului de afaceri.

Simona Potîng, director executiv AJOFM Timiș:

Trăim momente din punct de vedere a dezvoltării economice a județului nostru foarte bune. Județul nostru este printre județele fruntașe din punct de vedere al ratei șomajului. Suntem pe locul doi ca cea mai mică rată a șomajului, dar o rată mică a șomajului duce la un dezchilibru pe piața forței de muncă, un deficit de forță de muncă pe care angajatorii îl resimt tot mai mult și mai greu. Puțină forță de muncă, puțină forță de muncă calificată și la întâlnirea pe care o vom avea vineri cu dumnealor încercăm să venim cu activitățile pe care le avem noi avute în vedere pentru a diminua acest deficit, cu măsurile active pe care le presupune legislația și sprijinul nostru de a suvenționa locurile de muncă și a aduce forță de muncă în județul nostru. 

Statul a încercat câteva ajutoare adresate celor care care caută locuri de muncă. Acestea se referă la cei care doresc să migreze din alte județe. Se asigură subvenții pentru cine vine să lucreze de la o distanță mai mare. Se mai asigură și așa numitele prime de activare pentru cei care nu au fost până acum în munca oficială reglementată. Despre acest lucru, dar și alte subiecte se va discuta în seminarul de vineri. Participarea firmelor este gratuită.

 

leave a reply