Banner Mobilier Magazin BIG Mag

A ÎNCEPUT EVALUAREA LA CLASA a II-a

Astăzi s-a dat startul evaluărilor naţionale la clasele din învățământul primar și gimnazial. Primii care au intrat în „focurile” examenelor sunt elevii din clasa a II-a. Astăzi au susținut probele scrise la limba română şi limba maternă, urmând ca mâine să dea testele la citire. Proba de matematică este programată miercuri, în timp ce proba de limbă română scris şi citit pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura joi. Până la finalul lunii mai vor susţine aceste evaluări şi elevii claselor a IV-a şi a VI-a. Rezultatele nu se comunică public şi nu se trec în catalog. La Lugoj, evaluarea s-a desfășurat fără probleme. Spre exemplu, la Școala Gimnazială Eftimie Murgu, elevii s-au descurcat bine, subiectele fiind de nivel mediu de dificultate.

Daniela Fiat, director Școala Gimnazială Eftimie Murgu:

Astăzi a avut loc proba la Limba și Literatura Română din cadrul Evaluării Naționale la clasa a II-a. Subiectele au fost accesibile, copiii s-au descurcat sperăm noi foarte bine. Au avut de scris un bilet și un text pe baza unor întrebări. Totul s-a desfășurat conform metodologiei, fără incidente și fără probleme. Câți elevi de clasa a II-a au susținut azi evaluarea? Au fost prezenți toți elevii, aproximativ 60 de elevi

Evaluarea națională pentru elevii din clasa a IV-a va avea loc în perioada 15-17 mai, iar pentru cei din clasa a VI-a, în 23 și 24 mai. În total, în Timiș sunt așteptați la aceste examene peste 17.000 de elevi din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. La clasa a VIII-a, evaluarea naţională va debuta în 11 iunie cu proba scrisă la limba şi literatura română.

leave a reply