Banner Mobilier Magazin BIG Mag

ZIUA EUROPEI

Ansamblul Lugojana al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj va susține mâine, cu ocazia Zilei Europei, un spectacol în aer liber pentru Lugojeni. Acesta va începe la ora 11, la Cesul Electric, acolo unde sunt așteptați lugojenii iubitori de folclor. Dintre dansatori cei mai mulți vor fi copii, dar și patru, cinci soliști vocali care vor susține un repertoriu deosebit.

Puiu Munteanu- coregraf Ansamblul Lugojana 

Mâine începând cu ora 11, la Cesul Electric la Ceasul Electric, locul unde lugojenii ne așteaptă pentru spectacolele noastre va avea loc primul spectacil în aer liber din acest an, dar nu ultimul. Am implicat în spectacolul de mâine copiii. De ce copiii, pentru că cei mari sunt ocupați cu facultatea la Timișoara, cu teze, unii lucrează. Va fi un spectacol folcloric unde încercăm să aducem în fața publicului o parte din repertoriul nostrumcoregrafic în așa fel încât să marcăm evenimentul. Alături va fi orchestra ansamblului, cât și cred eu, vreo patru, cinci soliști vocali.

Ziua Europei va fi marcată și la Timișoara în două dintre piețele orașului. Programul de 9 Mai începe mâine la prânz cu un ceremonial militar și religios, ce va avea loc în Piața Libertății. Tot aici vor avea loc spectacole oferite de studenți și ansambluri folclorice, dar și demonstrații de scrimă, badminton sau arte marțiale. De asemenea, în Piața Libertății vor putea fi vizitate pavilioanele de prezentare ale consulatelor din oraș. Între timp în Piața Sfântul Gheorghe sunt programate un spectacol coregrafic, unul pentru copii și un al treilea muzical, al formației Sangre Latina. Seara timișorenii sunt invitați în Piața Libertății pentru trei concerte. Lora este cea care va deschide seria show-urilor, după care pe scenă va urca portughezul îndrăgostit de România, Ricardo Caria. Recitalul vedetă al serii va fi oferit de Andra.

leave a reply