Banner Mobilier Magazin BIG Mag

[VIDEO] Claudiu Buciu nu mai este primarul municipiului Lugoj.

Anunțul a fost făcut de prefectul județului Timiș, Mihai Ritivoiu, într-o conferință de presă fulger

Claudiu Buciu și-a pierdut mandatul de edil șef al Lugojului. Anunțul oficial a fost făcut de către prefectul județului Timiș, Mihai Ritivoiu. Pe numele lui Buciu a curs cu plângeri la prefectură, asta după ce edilul a decis să desfințeze mai multe instituții din oraș. Recent, primarul a fost blamat de către comunitate pentru slaba implicare în rezolvarea problemelor de orice natură din oraș.

Buciu a mers până într-acolo încât a dat vina pe ziariști pentru o lucrare eșuată. Deocamdată, informația venită de la prefectură este că edilul șef și-ar fi schimbat domiciliul.

“Instituția prefectului a fost sesizată, în baza unor dovezi, din care reiese că domnul primar al municipiului Lugoj, Alexandru Claudiu Buciu, și-a schimbat domiciliul din România în Germania, timp de aproximativ o lună și jumătate, în cursul anului 2022. Legea este foarte clară în acest sens,  codul administrativ precizează la articolul 160, litera C, că mandatul primarului încetează de drept la schimbarea domiciliului într-o altă unitate administrativ-teritorială. Am semnat ordinul de încheiere al mandatului”, a declarat Mihai Ritivoiu, prefectul județului Timiș.

La scurt timp după anunțul reprezentantului guvernului în teritoriu, Claudiu Buciu a anunțat la Digi24 că va depune contestație. De altfel, Claudiu Buciu face naveta în fiecare săptămână între Lugoj și orașul din Germania unde se află soția sa și cei trei copii.

„Este o situație ciudată… Eu am avut pentru o perioadă și pașaport de cetățean român cu domiciliul în străinătate, dar și carte de identitate de cătățean român cu domiciliul în România. Am contestat decizia prefectului în instanță. Așa este, Codul Administrativ spune că primarul nu-și poate schimba domiciliul, dar având în vedere că eu am avut carte de identitate de cetățean român cu domiciliul în România o să lăsăm instanța să decidă”, a declarat pentru Digi24 Claudiu Buciu, primarul demis din Lugoj.

El a mai precizat că decizia prefectului nu are vreo motivație politică și nici nu se află în vreun conflict cu acesta.

De la suspendarea mandatului,funcția de primar al Lugojului va fi preluată de viceprimarul Bogdan Blidariu.

leave a reply