Banner Mobilier Magazin BIG Mag

VAPORAȘELE AR PUTEA CIRCULA CURÂND PE BEGA

Veste bună pentru timișoreni de la Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș. Există totuși speranţa ca vaporaşele Timişorei să circule pe Canalul Bega până la final de iunie. Oficialul guvernamental, prezent joi la Timișoara a promis că săptămâna viitoare hotărârea de Guvern care prevede înfiinţarea Administraţiei Canalului Navigabil Bega va intra în şedinţă şi va fi aprobată de Executiv. Ministrul aduce însă şi critici administraţiei Robu. Ioan Deneş a spus că edilul „a pus carul înaintea boilor” şi că a anunţat foarte târziu Ministerul Apelor şi Pădurilor că sunt probleme şi că există riscul să se piardă 6 milioane de euro.

Ioan Deneș, Ministrul Apelor și Pădurilor (PSD):

Problema este că la această investiție, la acest proiect din fonduri europene s-a pus căruța înaintea boilor, în sensul că etapele corecte pentru ca o astfel de investiție să se deruleze pe circuitul și pe pașii normali, trebuiau parcurse anumite etape. În primul rând ca să faci agrement pe un luciu de apă trebuie să se înființeze o administrație fluvială.

 Minstrul Apelor și Pădurilor a participat la Timișoara la inaugurarea Palatului Apelor din Piața Sf. Maria. După ce clădirea a stat închisă 14 ani, monumentul istoric a fost în sfârșit reamenajat și deschis. Cu această ocazie s-a tăiat și panglica inaugurală. În fata Palatului, alaiul de oficialități a fost întâmpinat de tineri îmbrăcați în straie populare.Manifestarea a continuat în interior cu o slujbă religioasă și o sesiune de dansuri populare. De acum, în clădirea de pe malul Begăi va funcționa Administrația Bazinală de Apă Banat.

leave a reply