Banner Mobilier Magazin BIG Mag

UN NOU PROTEST LA TIMIȘOARA

Aproximativ 200 de timișoreni au protestat sâmbătă seara la Timișoara împotriva guvernului. Sub deviza “Vrem Europa, nu dictatură”, timişorenii au ieşit în stradă pentru a-şi arăta dezacordul faţă de acţiunile actualei guvernări PSD-ALDE. Oamenii au început să vină după ora 19:00 în piaţă, înarmaţi cu pancarte şi semnul “100”, un simbol al centenarului. Protestatarii au acuzat guvernanții că îndepărtează România de standardele europene, prin tentativele de resuscitare a Ordonanței 13, prin Legile Justiției și modificarea Codurilor Penale, încercarea de a schimba conducerea Parchetului General și pe cea a DNA, schimbarea legilor cu dispreț față de procedurile parlamentare și față de consultarea publică, dar și sabotarea surselor de finanțare a ONG-urilor prin noul Cod fiscal.

Sloganul acțiunilor de protest din această seară este “Europa, nu dictatură” De ce Europa? Pentru că noi, cetățenii României, noi cetățenii Timișoarei considerăm că valorile europene trebuie să se regăsească pe deplin și în România, astfel încât statul de drept, respectul fața de justiție, respectul față de instituțiile statului, respectul față de cetățeni, buna guveranare și respectul față de buna administrare a bunurilor și valorilor acestei țări trebuie să primeze.

Unii dintre protestatari au venit cu steaguri tricolore și steaguri ale Uniunii Europene. Protestul de la Timișoara s-a încheiat după aproximativ o oră și jumătate, fără incidente.

leave a reply