Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

Mobila Moderna
melimeloparis.ro

Știrile TEN TV

TROFEUL “CLARA PEIA” IA DRUMUL TIMIŞOAREI

A șasea ediţie a concursului de Interpretare Pianistică „Clara Peia” s-a desfășurat la sfârşitul săptămânii trecute la Lugoj. Concursul s-a încheiat sâmbătă cu mult aşteptata gală de premiere care a reunit laolaltă la Teatrul Municipal Traian Grozăvescu concurenți, părinţi și dascăli.

Marele premiu şi Trofeul „Clara Peia” a fost câștigat de Mihai Alexandru Piroi de la Colegiul Naţional de Muzică ”Ion Vidu” din Timişoara. Elev în clasa a III-a, micul pianist pregătit de profesoara Oana Grosu a adus pentru prima dată trofeul în capitala Banatului. Gala Laureaţilor a reprezentat, practic, finala concursului, în care s-au calificat cinci instrumentişti (din totalul de 150 de participanţi), care au acumulat punctajul maxim de 100 de puncte.

prof. Constantin Tufan  Stan, organizator:

Astăzi a sosit clipa mult așteptată a decernării premiilor a celei de-a șasea ediții a concursului internațional de interpretare pianistică ”Clara Peia”. După un concurs care a durat două zile, la cele două secțiuni – pian solo și muzică de cameră – am ales cei mai buni copii din cei mai buni, cei notați cu 100 de puncte. Calitatea crește permanent, pentru că deja este un concurs cu tradiție și sunt premii foarte atractive – premii bănești, premii în obiecte, oferite de sponsori, de ONG-uri, de firme private, de primărie și ceea ce mi se pare mai important, premii consistente oferite de aproape toate bisericile din oraș.

 Preşedintele juriului a fost, ca şi în anii precedenţi nepoata Clarei Peia, prof. univ. dr. Vanda Albotă la Academia de Muzică din Berlin şi la Universitatea din Essen, Germania. Din juriu au mai făcut parte prof. Carmen Schöner, şefa catedrei de pian de la Şcoala de Muzică ”Filaret Barbu” din Lugoj, precum și conf. univ. dr. Carmen Manea şi lect. univ. dr. Laura Smărăndescu, ambele de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Misiunea juriului nu a fost una ușoară, în condițiile în care de la an la an, calitatea și numărul concurenților crește.

conf. univ. dr. Carmen Manea, membru al juriului:

Concursul are un standard foarte înalt de calitate și este foarte necesar copiilor, pentru că în progresul lor nu e suficient doar să facă audiție de clasă sau examenele finale. Ei trebuie să fie  permanent în competiție cu colegi de aceeași vârstă, din diferite locuri din țară, să vadă exact unde se situează și ce mai au de făcut.

lect. univ. dr. Laura Smărăndescu, membru al juriului:

 Mă bucur să spun că sunt la a doua ediție, am fost și anul trecut și cred că numărul participanților a fost ceva mai bogat decât anul trecut. Am observat o îmbunătățire a calității la secțiunea pian la patru mâini, ceea ce e un lucru îmbucurător pentru că acolo elevii învață să cânte și în echipă . Copiii sunt din multe orașe, competiția e foarte strânsă. Am observat mai mulți elevi ai aceluiași profesor care au demonstrat o pregătire și o implicare foarte atentă a unor profesori de bună calitate.

Marele Premiu a fost oferit de Rotary Club Lugoj, iar Trofeul de cristal ”Clara Peia” 2018, de Rotaract Lugoj. De asemenea, săptămânalul Redeșteptarea a oferit pentru al treilea an consecutiv un premiu special, de această dată celei mai tinere concurente din finală – Noemi Neag, elevă în clasa I a Şcolii de Muzică „Filaret Barbu”.

Adaugă un coment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Media & Cultura

Galeria Armi, din cadrul Cercului Militar Lugoj (Casa Armatei), a găzduit joi, 26 octombrie, vernisajul expoziției concursului de fotografie ”Casian Mărgineanțu”. Aflat la prima...

Media & Cultura

Ediţia a opta a Concursului Internaţional de Interpretare Pianistică „Clara Peia”, eveniment mult aşteptat sub semnul muzicii. Competiţia este organizată de Şcoala Gimnazială de...

Știri

Întreaga cantitate de flacoane cu vaccin anti-Covid-19 de la centrul de vaccinare din orașul Petroșani au fost distruse, după ce o asistentă le-a pus...

Știri

Primarul Dominic Fritz anunță deja concursuri pentru posturile de arhitect-șef al orașului și secretar general al primăriei. Timișoara va avea în curând și city...

Publicitate bestvalue.eu