Banner Mobilier Magazin BIG Mag

TARIFE MAJORATE LA APĂ ȘI CANALIZARE

Vești proaste pentru lugojeni. Începând cu data de 1 mai 2018, aceștia vor plăti tarife majorate pentru apa potabilă și canalizare-epurare. Joi, în ședința de consiliu a lunii aprilie s-a votat majorarea tarifelor pentru aceste servicii. Prețul a crescut cu 7 bani la apă potabilă și cu 34 de bani la canalizare. Concret, la apă potabilă tariful s-a majorat de la 3,44 lei/mc la 3,51 lei, iar la canalizare-epurare de la 1,40 lei la 1,74 lei mc. Iosif Groza, directorul Meridian 22 – societatea de apă și canalizare a orașului spune că printre motivele care au dus la aceste majorări se numără scumpiri din ultima perioadă și faptul că salariul minim pe economie a crescut treptat în ultimii ani, până la 1900 de lei în 2018.

Iosif Groza, director Meridian 22:

S-a scumpit foarte mult în ultimul timp energia electrică. Noi plăteam 165 de lei/mw, la care se adaugă celelalte taxe. În momentul de față este 225 de lei, deci o mărire enormă. De asemenea combustibilul s-a scumpit de la 4 lei, la peste 5 lei. Toate aceste scumpiri au dus la această propunere de mărire a prețului la apă și la canalizare.

 În prețul apei intră preluarea ei din subteran sau din râul Timiș, tratarea și distribuirea către populație, iar la canalizare întreținerea sistemului, și epurarea la treapta mecanică de la stația de la Jabăr. Prețurile pentru populație la apă potabilă conțin TVA în cotă de 9%, iar pentru canalizare-epurare conțin TVA în cotă de 19%. Pentru ceilalți utilizatori, noile prețuri nu conțin TVA.

leave a reply