Banner Mobilier Magazin BIG Mag

SUPRAFEȚELE DE PĂȘUNAT VOR FI ÎMPĂRȚITE

Administrația lugojeană va împărți la începutul lunii următoare suprafețele de pășunat pentru 2018 deținătorilor de animale din Lugoj, Tapia-Armădia și Măguri. Alocarea pășunilor se va face prin atribuire directă sau prin licitație, acolo unde este cazul. Până acum s-a stabilit regulamentul, caietul de sarcini, modelul de contract și urmează să se anunțe și prețul de pornire al licitației, care se va face cu un pas de 10 lei.

Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj (PSD):

Începând din acest an, vrem să venim în sprijinul crescătorilor de animale din Lugoj și din satele aparținătoare, Tapia și Măguri. Ca atare vom scoate la licitație dacă sunt mai mulți pe același lot, dacă nu vom distribui direct cele 650 de ha de pășune, pe care le avem în Municipiul Lugoj și în satele aparținătoare. Toți acești proprietari ai acestor animale au dreptul la pășunat și dacă se vor înțelege între ei avem suprafețe destule. Dacă sunt doi pe aceeași suprafață pasul va fi de 10 lei și se va face licitație între cei doi astfel ca fiecare, pe baza transparenței care ne caracterizează, să aibă o suprafață pe care să facă pășunatul în anul 2018.

Pentru Lugoj, Tapia-Armădia și Măguri se vor pune la dispoziție 650 de hectare de pășune. Șeptelul de animale din Lugoj cuprinde 230 de bovine, 6.022 de ovine, 374 de caprine și 40 de cabaline. La Tapia-Armădia sunt 3 bovine, 409 ovine și 14 cabaline,  la Măguri 3 bovine, 61 de ovine și 2 cabaline.

leave a reply