Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Studenți timișoreni, locul I la un concurs Microsoft

O echipă formată din patru studenți ai Universității Politehnica din Timișoara s-a clasat pe primul loc la o competiție internațională organizată de Microsoft. Tinerii studenți ai Facultății de Automatică și Calculatoare au câștigat locul I și Marele Premiu al competiției Big Idea Challenge.

Cei patru studenți care formează echipa Vision X sunt Ștefan Iarca, Bogdan Bercan, Cristian Avramescu și Andrei Tenescu, îndrumați de lect. dr. ing. Sebastian Fuicu. Studenții timișoreni au concurat cu alte sute echipe înscrise din peste 40 de țări.

Competitorii și-au “vândut” ideile iar juriul le-a ales pe cele mai interesante și a oferit premii în bani, respectiv 3.000 de dolari pentru primul lor, 2.000 de dolari pentru al doilea și 1.000 de dolari pentru locul al treilea.

“Proiectul Vision X este un sistem construit pentru a detecta automat anomaliile și bolile din corpul uman, cu ajutorul radiografiilor, Azure Machine Learning și Azure Functions. Proiectul va putea oferi informații relevante și oamenilor din zone deficitare în personal specializat în analiza radiografiilor și totodată este un sistem de ajutor pentru experți”, anunță reprezentanții UPT.

Practic, sistemul creat de studenții timișoreni analizează cu ajutorul inteligenței artificiale radiografiile, le compară cu cele circa 200.000 aflate în baza de date, iar pe baza unui algoritm creat de echipa Vision X pune diagnosticul.

Echipa lucrează acum la punerea în practică a proiectului cu care se va prezenta la o altă competiție a Microsoft cu premii de 100.000 de dolari.

sursa: radiotimisoara

leave a reply