Banner Mobilier Magazin BIG Mag

STEMA LUGOJULUI PE FOSTA CAZARMĂ

Autoritățile locale intenționează să amplaseze stema Lugojului pe frontispiciul  fostei cazarme austriece de pe strada Banatului, aflată acum în reabilitare. Curtea interioară, unde va fi amenajat un teatru de vară, va fi numită “Curtea Veche”. În momentul de față s-a încheiat reabilitarea acoperișului clădirii și se lucrează la partea de compartimentare interioară. Reabilitarea este preconizată a fi încheiată la finalul acestui an.

Cristian Galescu, viceprimarul municipiului Lugoj (PSD):

După cum știți Cazarma Principele Nicolae din Lugoj a intrat de anul acesta într-o amplă renovare care cuprinde fațada, acoperișul, precum și o parte a interiorului ei. Proiectul care se demarează acolo va consta într-un sediu pentru Direcția de Asistență Socială a Municipiului Lugoj, care o dată finalizat va fi mutat din cadrul Primăriei în acel sediu. Totodată, fiind anul centenarului ne-am gândit că ar fi un lucru de bun augur și frumos pentru orașul nostru să amplasăm pe fațada acestei clădiri stema Municipiului Lugoj. Acest proiect este în momentul de față în derulare la Direcția de Urbanism a orașului și sperăm că într-un timp cât mai scurt vom avea o idee despre modul în care va arăta stema și materialul din care ea va fi realizată

În ceea ce privește finanțarea, pentru partea exterioară a clădirii suma se ridică la 1,6 milioane  de lei fără TVA, iar pentru interior, unde se vor reface 1200 de m.p., a fost alocată suma de 800.000 de lei.

leave a reply