Banner Mobilier Magazin BIG Mag

SPITALUL CFR, DISPUTAT DE CJT ȘI PRIMĂRIE

Spitalul CFR din Timișoara, aflat în prezent în subordinea Ministerului Transporturilor, îşi caută stăpân nou. La nivel național, Ministerul vrea să ofere aceste spitale administraţiilor regionale, potrivit proiectului de descentralizare. La Timișoara problema e că îl vrea şi administraţia locală şi cea judeţeană. Dacă primarul Timişoarei, a anunţat că aleşii locali au dat un vot de principiu deja pentru preluarea spitalului, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, spune că ministerul Transporturilor îl va oferi judeţului şi el va intra în structura Spitalului Judeţean Timişoara.

Călin Dobra, președintele CJ Timiș (PSD):

Am și primit o adresă din partea ministrului transporturilor pentru  preluarea spitalului CFR, ținând cont că este prins în cadrul proiectului privind descentralizarea. Am avut discuții cu DSP, Spitalul Județean, reprezentanți ai conducerii spitalului CFR și în cadrul ședinței consiliului județean din 30 mai vom introduce această adresă, pentru că până la urmă a acorda un vot de principiu la preluarea spitalului CFR este nevoie și de un acord din partea Consiliului Județean. Se face o analiză și la nivelul județului și la nivel local și la nivel ministerial pentru a afla unde se pretează cel mai bine să meargă această locație.

Deși nu se știe încă în administrarea cui va ajunge spitalul CFR, liderul administraţiei judeţene are deja planuri cu unitatea stanitară.

Călin Dobra, președintele CJ Timiș (PSD):

În urma discuțiilor avute cu cei de la Spitalul Județean, există din punctul nostru de vedere posibilitatea preluării acestui spital și trecerea lui în coordonarea Spitalului Județean, astfel încât să extindem domeniile medicale care nu se regăsesc în cadrul Spitalului Județean. Un domeniu foarte important ar fi recuperarea medicală. Un alt domeniu, pe care nu îl are Spitalului Județean și îl are CFR-ul este oftalmologia pentru adulți.

 Spitalul CFR din Timișoara dispune la ora actuală de cinci secții, printre care ATI, Oftalmologie, Geriatrie, Diabet și Nutriție.

leave a reply