Banner Mobilier Magazin BIG Mag

SPECTACOL FOLCLORIC DEDICAT MAMELOR

Ansamblul folcloric Lugojana, aflat sub îndrumarea maestrului coregraf Puiu Munteanu va susține în 7 martie un spectacol dedicat mamelor, intitulat “Cânt și joc pentru mama mea”. Evenimentul va avea loc la Teatrul Municipal Traian Grozăvescu din Lugoj și va începe de la ora 18. Suitele de dansuri şi cei 13 tineri interpreţi vor fi acompaniaţi de orchestra condusă de Ionel Groza. Acest spectacol vine după succese remarcabile obținute de tinerii dansatori în Emiratele Arabe Unite şi după recunoaşterea activităţii prin Gala Premiilor Lugojene, ca fiind cea mai activă formaţie care reprezintă Lugojul peste hotare.

Puiu Munteanu, coregraf Ansamblul Folcloric Lugojana:

Este un spectacol al copiilor, devenit tradiție, dedicate zilei mamelor. Toți tinerii dansatori vor evolua în fața părinților, a mamelor și a publicului spectator dornic să vină la spectacolul nostru. Un lucru îmbucurător pe care l-am observant la repetiții a fost că tinerii soliști vocali care au evoluat foarte mult. Înseamnă că s-au pregătit și în particular. Participă la emisiuni de televiziune, participă la concursuri și au reușit să se pună la punct cu tot ceea ce presupne calitatea de solist vocal. Tinerii dansatori care vor fi pentru prima oară pe scenă vor fi cei mai mici, piticii. Sunt în număr de 14 pereci de dansatori și ei au nevoie de încurajarea și susținerea noastră

Pentru componenții Ansamblului Lugojana urmează o perioadă foarte încărcată, cu multe manifestări. Printre acestea se numără o deplasare în premieră în Tunisia la un carnaval între 20 și 27 martie și o deplasare în Cipru în perioada 30 iunie-7 iulie la un festival internațional de folclor. În paralel, coregraful Ansamblului Lugojana pregătește spectacolul ce va fi dedicat Zilei Unirii, dar și alte manifestări importante la care dansatorii lugojeni vor lua parte.

leave a reply