Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

Mobila Moderna
modivo.ro/

Știrile TEN TV

SEARĂ DE ASTRONOMIE LA LUGOJ

Societatea Română pentru Astronomie Culturală, împreună cu Primăria Municipiului Lugoj și Astroclubul Anteres Timișoara le-au oferit sâmbătă seara lugojenilor posibilitatea de a participa la un eveniment care a avut ca scop popularizarea astronomiei. Membrii Astroclubului Anteres au adus patru telescoape prin care publicul a avut ocazia să vadă luna și tot felul de stele. Deși în prima parte a zilei a plouat, vremea s-a mai îndreptat către seară și astfel a oferit posibilitatea lugojenilor să vadă astrele cerești.

Andrei Juraru, vicepreședinte Asociația Română de Astronomie:

În această seară am venit pentru public, să arătăm oamenilor și copiilor luna, Jupiter și Venus, să popularizăm puțin astronomia, un domeniu care este foarte puțin cunoscut.Cum veți face acest lucru? Am adus telescoape, am venit aici cu patru telescoape, pregătiți să arătăm. Ați mai fost până acum la Lugoj? Nu este pentru prima dată, noi suntem din Timișoara, facem activități în Timișoara foarte des și am zis să încercăm și la vecini, să vedem care este reacția publicului la astfel de activități. Par interesați oamenii? Momentan da, deja este coadă. Din păcate este un nor și nu se vede nimic, dar oamenii așteaptă răbdători.

 Lugojenii au fost foarte receptivi la această inițiativă și s-au înghesuit cu mic cu mare să se uite prin telescoape, declarându-se fascinați de cele văzute.

Publicitate. Scroll pentru a continua.
melimeloparis.ro

Ce ai văzut acolo pe telescop? Luna. Ai mai văzut până acum așa ceva? Nu. Ți-a plăcut? Da, mult. Ești pasionată de acest domeniu? Am multe cărți cu planete și stele și de toate. Așadar îți dorești mai multe acțiuni de acest gen la Lugoj. Da, ar fi grozav.

Ce ai văzut acolo pe telescop? Jumătate de lună. Și ți-a plăcut? Da. Ești pasionată de acest domeniu: Și și. Sau de curiozitate ai venit? De curiozitate. Vei mai veni dacă vor mai fi astfel de ocazii? Da.

Am văzut că v-ați uitat pe telescop, ce ați văzut? Se vede luna, este foarte multă lumină ambientală de la soare și nu am apucat să văd foarte multe detalii. Sunteți pasionat de acest domeniu? Da. Am și eu un telescop mic acasă. Vă doriți mai multe acțiuni de acest gen la Lugoj? Da.

 Organizatorii au mărturisit că se află pentru prima dată la Lugoj și că ar dori ca acest gen de evenimente pentru popularizarea astronomiei să aibă loc și în viitor în orașul de pe Timiș.

Publicitate. Scroll pentru a continua.
melimeloparis.ro

 

Adaugă un coment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Social

Începând cu acest an, sistemul de vaccinare antigripală s-a modificat. Direcția de Sănătate Publică nu se mai ocupă de distribuția vaccinurilor, ca până acum....

Life & Style

Sezonul rece vine la pachet cu problemele de sănătate cauzate de virozele respiratorii. La nivel național, dar și la Lugoj, numărul persoanelor care suferă...

Știri

An de an românii suferă din cauza alergiei la ambrozie. Dăunătoarea buruiană face ravagii și la Lugoj. Zeci de persoane se prezintă în fiecare...

Știri

Temperaturile extreme din ultimele zile creează disconfort printre locuitorii orașului. Punctele de prim ajutor, deschise începând de miercuri, 12 iulie, au fost accesate de...

Publicitate bestvalue.eu