Connect with us

Bună, ce dorești să cauți ?

Mobila Moderna
modivo.ro/

Știrile TEN TV

SE ÎMPLINESC 10 ANI DE PALIAȚIE LA LUGOJ

Secția de Paliație din cadrul Spitalului Municipal Lugoj împlinește în 19 mai 10 ani de existență. Secția a fost deschisă în anul 2008, iar din 2009 este co­ordonată de doctorul Mircea Șerpe, medic primar neurolog și doctor în medicină cu competențe în domeniul medicinei paliative și al managementului serviciilor de specialitate. Împlinirea celor 10 de existență va fi marcată printr-o slujbă religioasă care va avea loc de la ora 11 la Biserica Adormirea Maicii Domnului și un concert de orgă după-amiaza la Sinagogă.

Mircea Șerpe, medic coordonator Compartiment Paliație:

În data de 19 mai invit toți lugojenii interesați să fie elături de noi la aniversarea a 10 ani de existență a Compartimentului de Îngrijiri Paliative. În acea zi de sâmbătă sunt prevăzute acțiuni pe parte religioasă, printr-o slujbă de pomenire pentru pacienții care au trecut prin mâinile noastre de-a lungul celor 10 ani. Sunt 764 de decese în acești ani, iar în a doua parte a zilei, de la ora 17 va fi un concert de orgă la Sinagoga din oraș, susținut de maestrul Remus Henning de la Sibiu, actualmente fiind legat al României la Vatican, concert de asemenea în memoria pacienților care nu mai sunt între noi.

Coordonatorul secției lugojene de paliație a mărturisit că a învățat foarte multe   de-a lungul celor 10 ani de existență a secției la Lugoj și că ameliorarea suferințelor bolnavilor aflați în ultimele faze ale bolilor reprezintă scopul medicilor din cadrul compartimentului de paliație.

Publicitate. Scroll pentru a continua.
melimeloparis.ro

Mircea Șerpe, medic coordonator Compartiment Paleație:

Ce au însemnat pentru Lugoj și pentru spitalul din Lugoj cei 10 ani de paliație? Pentru populația din Lugoj și arondată spitalului din Lugoj sper că a însemnat o îmbunătățire și o calitate a actului medical, o ameliorare a suferințelor. Pentru Spital a însemnat o provocare și încă înseamnă o provocare și în acest moment, pentru că e greu să putem face o breșă în cultura poporului vis-a-vis de finalul asistat în anumite boli terminale.

Cu prilejul marcării celor 10 ani de paliație, în pe­rioada 18-20 mai la Lugoj se va afla doctorul Mălina Dumitres­cu, președintele Asociației Na­ționale de Îngrijiri Paliative. Mălina Dumitrescu este legată de Lugoj, mama sa fiind fiica lui Valeriu Braniște.

Publicitate. Scroll pentru a continua.
melimeloparis.ro
Adaugă un coment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă recomandăm

Știrile TEN TV

Secția de Paliație din cadrul Spitalului Municipal Lugoj împlinește în 19 mai 10 ani de existență. Programul manifestărilor ce vor fi organizate sâmbătă cu...

Știrile TEN TV

  Gerul care s-a abătut asupra României a determinat autoritățile lugojene să deschidă în urmă cu două nopți adăpostul pentru oamenii străzii, aflat în...

Publicitate bestvalue.eu