Banner Mobilier Magazin BIG Mag

SE DESCHIDE ADĂPOSTUL PENTRU OAMENII STRĂZII

Codul  galben de ger anunțat de meteorologi până în 1 martie a determinat autoritățile lugojene să deschidă adăpostul pentru oamenii străzii, aflat în cadrul Spitalului Municipal Lugoj. Adăpostul va fi functional de astăzi doar pe timpul nopții, între orele 20 şi 7, atâta timp cât vor persista temperaturi sub – 4 grade. Capacitatea adăpostului este de 20 de locuri. Anul trecut, adăpostul a găzduit în jur de 10-15 persoane pe noapte, această medie preconizându-se și în acest an. 

Angelica Rus, purtător de cuvânt Primăria Lugoj:

Din cauza temperaturilor scăzute din ultimele zile, începând de astăzi, de la orele 20 va fi deschis adăpostul temporar de urgență pe timp de noapte pentru persoanele fără locuință. Adăpostul are o capacitate de 20 de locuri și va funcționa între orele 20 și 7 dimineața pe perioada temperaturilor scăzute. Prin Cantina de Ajutor Social din cadrul Direcției de Asistență Socială se asigură o masă caldă pentru persoanele care frecventează adăpostul de noapte din cadrul Spitalului Municipal Dr. Teodor Andrei

Conform unei convenții încheiate anul trecut, Direcția de Asistență Socială Comunitară Lugoj va asigura hrana pentru oamenii străzii, de pază se va ocupa Poliția Locală, care mai are rolul de a asigura preluarea și transportul la adăpost a oamenilor străzii care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe. O altă parte a convenției este reprezentată de Spitalul Municipal, care pune la dispoziție locația, precum și utilitățile necesare, iar de curățarea și igienizarea zilnică a adăpostului se va ocupa societatea de salubrizare Salprest SA.

leave a reply