Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Rezultatele simularii examenului de Evaluare Nationala, asteptate astazi

Rezultatele simulării examenului de Evaluare Naţională sunt aşteptate, vineri, de către cei aproximativ 180.000 de elevi de clasa a VIII-a care au susţinut probele în perioada 5 – 7 martie. Examenul propriu-zis va avea loc în luna iunie.

Notele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog.  ”Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi”, anunţă MEN, potrivit News.ro.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Potrivit MEN, ”obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie”.

Simularea Evaluării Naţionale a fost susţinută în perioada 5 – 7 martie de cei aproximativ 180.000 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a la începutul anului şcolar 2017-2018.

Examenul propriu-zis va fi susţinut de elevi în luna iunie.

Astfel, în perioada 04-08 iunie va avea loc înscrierea candidaţilor, în 11 iunie va fi susţinută proba de Limba şi literatura română – probă scrisă, în 13 iunie proba scrisă de Matematică şi în 14 iunie proba de Limba şi literatura maternă.

În 19 iunie vor fi afişate rezzultatele care pot fi contestate, iar rezultatele finale vor fi anunţate în 23 iunie.

leave a reply