Banner Mobilier Magazin BIG Mag

PROGRESE ÎN UNGARIA PENTRU PILOȚII LUGOJENI

Doi dintre piloții de la Moto Extrem Lugoj, Mihai Stoichescu și Liviu Jigmond Junior continuă seria curselor în campionatul Ungariei, cu clasări tot mai bune. Ultima astfel de cursă la care cei doi piloți ai clubului lugojean au participat a avut loc la Esztergom, în 7 aprilie, iar rezultatele au fost în progres față de data trecută. Dacă în cursa anterioară Stoichescu s-a clasat pe locul al optulea, de data aceasta, sportivul emblematic al clubului lugojean a obținut locul al cincilea, la clasa MX1, acolo unde s-a întrecut cu 21 de adversari de calibru. În vârstă de doar opt ani, Liviu Jigmond Junior s-a clasat al patrulea la final, la clasa 50 cmc, cu un loc mai sus decât data trecută, la start prezentându-se la această competiție19 concurenți.

Liviu Jigmond, antrenor Moto Extrem Lugoj:

A fost o cursă foarte bună, Mihai Stoichescu a reușit să se claseze pe poziția a cincea, în amândouă alergările, iar Liviu Jigmond Junior a reușit o clasare pe locul patru, spre deosebire de data trecută când s-a clasat doar pe cinci. Amândoi au progresat, deși pista ne-a fost nefavorabilă iarăși din punct de vedere al motocicletelor. Din cauza nisipului adânc și a liniilor prea lungi necesitau motociclete mult mai bune, mai puternice. Piloții mei au avut mult de luptat ca să obțină pozițiile fruntașe. Celorlalți le-a fost mai ușor pentru că motocicletele îi propulsau mult mai rapid pe liniile drepte. Câți participanți au fost, cum a fost concurența? Pe lângă nivelul mult mai ridicat decât în Campionatul Balcanic, am avut parte de o concurență ridicată, cel puțin la copii au fost 19 concurenți, cu unul mai mult decât data trecută, iar la categoria invitați profesioniști Mihai a avut 21 de adversari cu care s-a luptat până la final.

Mihai Stoichescu, sportiv Moto Extrem Lugoj:

Aș vrea să reușesc să reușesc să iau al zecelea titlu și să câștig fiecare cursă și în Ungaria să am o clasare cât mai bună. Vei participa în continuare la curse în Ungaria? Când se poate și nu avem pe plan național curse voi merge în Ungaria pentru că este un bun antrenament.

 Antrenorul de la Moto Extrem Lugoj spune că aceste curse de pregătire în Ungaria sunt foarte folositoare pentru piloții săi, pentru că în țara vecină nivelul de dificultate al competiției este mult mai ridicat. Astfel că speră la o evoluție cât mai bună la Campionatul Național și la Balcaniadă, ambele competiții desfășurându-se în perioada 21-22 aprilie în județul Giurgiu.

leave a reply