Banner Mobilier Magazin BIG Mag

Prioritizarea imunizării profesorilor, un basm cât Casa Poporului.

Din cei peste 3.300 de profesori din Timiș care și-au exprimat disponibilitatea, doar 572 au reușit să se vaccineze.

Redeschiderea școlilor a reliefat, pe lângă aspectele structurale care țin de procesul de instruire, necesitatea asigurării și aplicării măsurilor de protecție sanitară a actanților implicați în actul educațional. În acest context, a fost evidențiată importanța vaccinării personalului angajat în sistemul de învățământ, autoritățile centrale avansând, înainte de debutul celui de-al doilea semestru, ipoteza prioritizării acestei categorii socio-profesionale, cu precădere a profesorilor, pentru imunizarea împotriva COVID-19.

Oferte Cercei din argint BIG Mag 1CITESTE SI: Programări date peste cap la vaccinare după ce au întârziat livrările.

Insuficiența dozelor de vaccin a determinat însă o schimbare de scenariu în politica guvernamentală. În timp ce ministrul educației Sorin Cîmpeanu a rămas consecvent ideii de vaccinare cu prioritate a cadrelor didactice, Ministerul Sănătății a expediat-o în neant, precizând că nu se mai impune acordarea unei atenții deosebite acestei categorii socio-profesionale, renunțându-se, astfel, la posibilitatea de programare cu prioritate a dascălilor pe platforma de vaccinare.

Între timp, pentru a veni în sprijinul dascălilor, în mai multe zone din teritoriu a fost creionată o altă strategie, prin operaționalizarea unor fluxuri de vaccinare dedicate exclusiv cadrelor didactice. Și de această dată, intervenția Ministerului Sănătății a stopat implementarea acestei oportunități. Spre exemplu, la nivelul județului Timiș, s-a discutat despre organizarea a trei fluxuri pentru vaccinarea profesorilor, două în centrul ISHO, unul în sala de sport din Lugoj. Direcția de Sănătate Publică Timiș a revenit ulterior asupra deciziei, precizând că, începând din 10 februarie, aceste fluxuri, alături de alte șapte noi deschise vor fi operaționalizate pentru toate categoriile de persoane eligibile la vaccinare în cea de-a doua etapă, nu doar pentru profesori.

Până în momentul de față, dintre cei peste 3.300 de profesori din Timiș care și-au exprimat disponibilitatea, doar 572 au reușit să se vaccineze. Prin comparație, în Cluj, numărul acestora a ajuns la 4.000, potrivit informațiilor primite de la inspectoratul școlar al județului transvilvănean.renasterea.ro

leave a reply