meia.ro

PREŢURILE LA MIEI AU SCĂZUT

Mai sunt două zile până la Paşte, astfel că lugojenii care nu şi-au cumpărat până acum tradiţionalul miel, încă o pot face. La fel ca şi anul trecut, mieii se sacrifică în zona fostei pieţe, lângă Bazar, în locul special amenajat. Piaţa de miei va fi deschisă până după sărbători. Faţă de data apariţiei primilor miei pe piaţă, la sfârșitul săptămânii trecute, acum preţul lor a scăzut uşor. Dacă marţi, în zi de piață cumpărătorii trebuiau să scoată din buzunar 25 de lei pentru un kilogram de miel tăiat, și 15 de lei pentru un kilogram de miel viu, acum preţul kilogramului de miel tăiat variază între 20 și 23 de lei, iar cel viu ajunge la 12-13 lei. Cu toate acestea, vânzările nu merg pe măsura aşteptării comercianţilor.

 

Spuneți-mi vă rog cu cât dați kg de miel? 25 cerem, cu 23 vindem. În comparație cu începutul săptămânii cum e, mai slab? Slăbuț, nu prea se cumpără, poate mâine. Cam câți ați vândut până acum? Vreo șapte. Sunteți mulțumit? Dacă pot să îi dau sunt mulțumit și așa.

Cât e kilogramul de miel tăiat? 20 de lei. În comparație cu începutul săptămânii e mai ieftin? Da, e mai ieftin. Cum merg vânzările? Nu prea bine. Care credeți că este cauza? Nu are lumea bani sau nu știu. Ați mai fost până acum cu miei în piață? În anii trecuți da. Și în comparație cu anii trecuți cum e? Mai rău. Nici clienți nu sunt, nici animale.

 

Anul acesta, lugojenii care vor să pregătească o masă tradițională de Paște vor fi nevoiți să scoată din buzunar o sumă destul de generoasă. Pe lângă tradiționalul miel, ouăle au prețuri cuprinse între 70 de bani și 1 leu, drobul costă cel puțin 15 lei, iar cozonacul pornește de la 10 lei. Prețul pentru pască este ceva mai ridicat, în jur de 20 de lei în supermarketuri. Vinul roșu este și el la mare căutare în perioada Paștelui, acestuia fiindu-i atribuită o semnificație religioasă, iar prețul mediu pentru o sticlă este de 25-30 de lei. De la masă nu trebuie să lipsească nici verdețurile. O salată verde se vinde cu 2 lei bucata, la fel și legătura de ridichi, în timp ce o legătură de ceapă verde costă 1,5 lei.

 

leave a reply